PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. november 22., szombat

A bejeIngyenes segítség munkanélkülieknekgyzés címe

Ingyenes segítség munkanélkülieknek
By , on August 6th, 2014

Több ezer munkanélküli kaphat ingyenes segítséget a “Jóleső segítség program” keretében.

Az Ökumenikus segélyszervezet egyik legfontosabb célja a szegénység elleni küzdelem.2009-ben egy külön álláskeresőket megsegítő centrumot és létrehoztak. Most egy 2 éves projekt keretében pénzt gyűjtenek, 100 millió forintot szeretnének összegyűjteni. A program célja, hogy minél több szegénységben élő ember kaphasson munkát.


A segélyszervezet eddigi 5 éves munkáját szeretné kiegészíteni, erre 2009-ben humán erőforrás központot hoztak létre, melyben csak azzal foglalkoztak, hogy minél több szegény ember kaphasson munkát. Az eddigi eredmények alapján igen hatékony a közreműködésük, ugyanis több mint 2000 álláskeresővel foglalkoztak országszerte, ezen emberek 60%-a el tudott helyezkedni és meg is tudta tartani az állását. A programban van egy 3-6 hónapos utánkövetés, ezután már nem fogják az emberek kezét, de a tapasztalat azt mutatja, hogy további utánkövetésre más nincs szükség.

18 éves kortól egészen a nyugdíj korhatárig várják a jelentkezőket. Budapesten, Miskolcon és Szolnokon működik jelenleg irodájuk. Már megnyílóban van egy soproni iroda is.
 

Milyen eszközökkel segítik a munkanélkülieknek?

Alapvetően a fő cél, hogy az ember személyiségében képes legyen továbblépni. Esetleg egy hosszas munkanélküliség után, a rengeteg kudarcélmény után, a megromlott önbizalom kialakítása cél, egy hatékony munkavállaló felépítése! A fókuszba a hatékony segítség kerül, tanácsadásokon, tréningeken vehetnek részt teljesen ingyenesen.

Októberben elindul egy országos forródrót, mely alapdíjas tarifával lesz hívható, így mindenkihez eljuthat a profi segítség. Egy lökést adnak, mely kimozdítja a leendő munkavállalót a negatív állapotból. Nem csupán lelki segítséget de nagyon hasznos segítséget nyújtanak álláskereséshez, állásinterjúhoz, pályázatíráshoz.

Országszerte fognak állásbörzéket, álláskeresési napokat tartani, így mindenkihez eljuthat a segítség, aki igényt tart rá.

Jelenleg is folyik a pénzgyűjtés a programra, mely egészen augusztus 20-ig tart, majd októberben indul a program!Nem veszíthetsz semmit ha meglátogatod őket, ez egy lehetőség, melyet érdemes kihasználni, hiszen sokszor egy jó szó is rengeteget jelenthet és óriási motivációt adhat, hogy újra felálljunk a gödörből!