PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. november 29., szombat

Családikedvezmény-kalkulátor

Családikedvezmény-kalkulátor

By , on November 30rd, 2014
 

A Családikedvezmény-kalkulátor segítségével kiszámolhatja, hogy 2015. évtől milyen összegű családi kedvezményt, illetve családi járulékkedvezményt tud havonta a rendszeres bérjövedelméből érvényesíteni.
 

A kedvezményt minden jogosultsági hónapban érvényesítheti, amennyiben Ön jogosultnak tekinthető.
 

A családi kedvezmény érvényesítésére jogosult:
 

a) az a magánszemély, aki a családok támogatásáról szóló törvény szerint gyermekre tekintettel családi pótlékra jogosult, kivéve azt a magánszemélyt, aki a családi pótlékot


aa) gyermekotthon vezetőjeként a gyermekotthonban nevelt gyermekre (személyre) tekintettel,
ab) szociális intézmény vezetőjeként a szociális intézményben elhelyezett gyermekre (személyre) tekintettel,

ac) javítóintézet igazgatójaként, illetve büntetés-végrehajtási intézet parancsnokaként a javítóintézetben nevelt vagy büntetés-végrehajtási intézetben lévő, és gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló gyermekre (személyre) tekintettel,

kapja;

b) a várandós nő és a vele közös háztartásban élő házastársa;
c) a családi pótlékra saját jogán jogosult gyermek (személy);
d) a rokkantsági járadékban részesülő magánszemély

a c)-d) pont szerinti esetben azzal, hogy az ott említett jogosult és a vele közös háztartásban élő hozzátartozói közül egy – a döntésük szerinti – minősül jogosultnak.

 

Jogosultsági hónap az a hónap,
 

a) amelyre tekintettel a családi pótlékra való jogosultság fennáll,
b) amelyre tekintettel a rokkantsági járadékot folyósítják,
c) amelyben a várandósság orvosi igazolása alapján a jogosultság legalább egy napig fennáll, kivéve azt a hónapot, amikor a megszületett gyermek után a családi pótlékra való jogosultság megnyílik.

Tekintettel arra, hogy a családi kedvezménykeretet az arra jogosult személyek közösen is igénybe vehetik, ezért meg kell határozni, hogy a kedvezménykeretet milyen arányban kívánják felhasználni.

 

A kalkulátor a következő adatokat kéri :
 

Adja meg az eltartottak számát
Adja meg az eltartottak közül a kedvezményezett eltartottak számát
Adja meg a havi bérét
Az adatok alapján érvényesíthető adóalap kedvezmény
Ebből milyen összeget kíván érvényesíteni

Itt találod meg a kalkulátort, mellyel számolni tudsz : http://nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/kalkulatorok/csaladi_kedvezmeny_kalk

Forrás : http://nav.gov.hu/



A cikk forrása: