PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 14., vasárnap

A legfrissebb hírek az új SZOCPOL-ról

A legfrissebb hírek az új SZOCPOL-ról


2015. július elsejével tervezi bevezetni a kormány a legújabb szociálpolitikai kedvezményt, vagyis a szocpol, melyre családok tízezrei várnak.  
A kedvezményrendszer jó néhány átalakításon esett, melyekre nagy szükség volt, ha őszinték akarunk lenni. Sajnos most is lesznek szép számmal akik nem férnek bele a kedvezményezettek körébe, de talán az új feltételekkel több családnak tudnak segíteni, int eddig.

Az egyik legfontosabb változás, melyben rengetegen reménykedtek az az, hogy jövőre már 1 gyermek után is igénybe lehet venni a szocpolt. Novák Katalin családügyi államtitkár nyilatkozatában elmondta, hogy csak a jövő évben 4 milliárdot szánnak az otthonteremtési kedvezményre 2016-ban pedig ennél is jóval többet, összesen 10 milliárd forintot. Ha túl nagy lesz a jelentkezés, akkor akár ennél is többet hajlandó a kormány otthonteremtésre fordítani.
Az igényelhető támogatás összege 1 gyermek után fél millió forint lesz, 3 gyermek után viszont már elég szép összeget 3,25 milliót lehet igényelni. Eddig csak 2 gyermektől járt a kedvezmény!

További újítás, hogy nem csupán új, hanem használt lakás vásárlására is lehet igényelni a támogatást, vagyis új életre kel a régi félszocpol.Sőt a kedvezmény, akár meglévő lakás bővítésére is felvehető. A bővítés jelenthet, akár egy új szobát vagy tetőtér beépítését is.
Az energiatakarékos ingatlanok továbbra is előnyt élveznek, ha ilyen ingatlant vásárolunk nagyobb mértékű kedvezményt vehetünk igényben, mint egy régebbi típusú lakásért.
A támogatást nem csupán házastársak, hanem élettársak is igényelhetik meglévő gyermekük, vagy gyermekeik után.
Változott a lakások mérete is, az egyes kategóriákon belül, csökkentek a méretek.

Újdonság, hogy a támogatást házaspárok és élettársi kapcsolatban élők egyaránt igénybe vehetik, a kettő közötti különbség az, hogy újabb gyermek vállalása esetén csak a házasságban élők, míg a meglévő gyermekek esetén az élettársak és a családok is kérhetik a támogatást.



A cikk forrása: http://palyazatok.co/2014/12/11/a-legfrissebb-hirek-az-uj-szocpol-rol.php