PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. január 21., szerda

Alanyi jogon járó támogatás felújításhoz

Alanyi jogon járó támogatás felújításhoz


Számos támogatási forma létezik azok számra, akik lakást szeretnének vásárolni, kevésbé ismert az a lehetőség, hogy lakásfelújításra is lehet igényelni támogatást, amely jelentős összeg,nagy előnye, hogy vissza nem térítendő támogatás, amely a lakástakarékhoz kapcsolódik.
Tudj meg te is minél többet erről a lehetőségről!
A lakástakarék, ismertebb elnevezése lakáskassza igen jó feltételekkel segíti azokat, akik akár lakást szeretnének vásárolni vagy felújítani, bővíteni, korszerűsíteni.A lakástakarék folyószámlára havonta befizetett összegek után 30%-os vissza nem térítendő támogatást nyújt az állam, amely összeg nem lehet több 72.000 forintnál éves szinten. maximálisan havonta 20 ezer forintot lehet befizetni a lakástakarék számlára, ha 10 éven keresztül gyűjt az ügyfél a számlára, akkor a saját megtakarításai mellé még 720.000 forintot ír jóvá az állam, amely jelentős segítség, ugyanakkor azok számára, akik rendelkeznek lakástakarék számlával a futamidő végén lehetőségük nyílik kedvező kamatozású hitel felvételére is.


Azért kiváló megoldás a lakástakarék, mert a lakáskasszákat nem befolyásolják a negatív gazdasági körülmények, így akkor is tudnak kedvező hitelt nyújtani amikor a kereskedelmi bankok nem.
A szerződésre adható támogatás időszaka is 10 évre növekedett a kezdeti 8 év helyett, így nyolc millióra emelkedett a maximális állami támogatás mellett kötött szerződéses összeg.
Természetesen kisebb összeget is lehet befizetni, mint a havi 20 ezer forint és ebben az esetben a befizetett összeg 30%át írja jóvá az állam és 4-10 éves szerződést lehet kötni. A futamidő lejárta után dönthet az ügyfél arról, hogy igénybe veszi-e kapcsolódó kedvezményes hitelt, amelynek mértéke nem lehet több mint a havonta megtakarított összeg valamint a megtakarítást összege és a vissza nem térítendő támogatást is magába foglaló összeg különbözete. A kedvezményes kamat 3,9-7,9 %-ig terjedhet, ez függ a lakástakarék pénztár üzletpolitikájától, de csak a minősítés után dől el, hogy megkapj-e az ügyfél a hitelt.

Előfordulhat olyan eset, hogy még a futamidő lejárta előtt szüksége van az ügyfélnek a megtakarított összegre, ilyen esetben lehetőség nyílik az ügyfélnek azonnali áthidaló kölcsön felvételére, melynek összege maximum ugyanannyi lehet, mint a szerződéses összeg, de ilyen esetben természetesen az elkövetkező időszakban a szerződött havi részlet mellett még a felvett hitel kamatát is törleszteni kell havonta.
Abban az esetben ha a minimális 4 éves megtakarítási periódus előtt mondja fel a szerződést az ügyfél, akkor természetesen felveheti az addigi megtakarítás összegét és annak kamatát, de nem kaphatja meg az állami támogatási összeget, viszont ha a 4. év után mondja fel a szerződést az ügyfél, akkor megkapja az állami támogatást is a megtakarítás és kamatai mellett.


A fenti ismeretek azt bizonyítják, hogy érdemes gondolkodni lakástakarékban, mert rövid idő alatt olyan összeg gyűlik össze a számlán az állami támogatással együtt, amely nagy segítség lehet akár lakásvásárlás, felújítás, bővítés vagy korszerűsítés esetén is.


A cikk forrása: