PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. január 14., szerda

Csak nyelvvizsgával és emelt szintű érettségeivel lehet majd tovább tanulni

Csak nyelvvizsgával és emelt szintű érettségeivel lehet majd tovább tanulni

A felsőoktatásra is sok sok módosítás vár, a felvételi eljárás rendje szinte teljes átalakuláson fog keresztül menni!
Nem lesz többé, olyan nagy divat és jó móka egyetemre vagy főiskolára menni, ugyanis igen komoly követelményeknek kell majd megfelelni, azoknak, akik a felsőoktatásba szeretnének bekerülni!
Az lesz, hogy a teljes felvételi eljárás elektronikussá válik, így december közepe után már csakis elektronikus formában lehet, majd jelentkezni, a papír alapú jelentkezés megszűnik.Néhány éven belül nem csupán ilyen formai változások lesznek, ugyanis mindenkinek kötelező lesz az emelt szintű érettségi és a minimum középfokú nyelvvizsga, aki a felsőoktatásban akar továbbtanulni.
2016. január 1-jével az egyes tudományterületeken és szakokon megkövetelt emelt szintű érettségi követelménye lesz hatályos, 2020-ra ezt minden egyes szakra ki fogják terjeszteni.
Sokaknak könnyen lehet, hogy komoly gondot fog jelenteni ez az igen magas követelményrendszer, de az tény, hogy tenni kellett valamit az ügy érdekében, mert tulajdonképpen manapság csak az nem megy főiskolára, aki nem akar.Sokszor röhejes követelményeket állítanak a felvételin is, így szinte mindenki bekerül…de legyünk őszintén sokan nem azért választják a felsőoktatást, hogy jó diplomás szakember váljék belőlük, hanem mert ez a legkényelmesebb megoldás, ami akkor adódik.Nem kell elindulni munkát keresni, nem kell dolgozni, csak néha megjelenni az oktatási intézményben, beülni a radiátorhoz melegedni, lebeszélni az esti bulit az albérletben és még sorolhatnám.És sajnos ne feledjük, hogy ezek az emberek, fiatalok a mi adónkból henyélnek az egyetemeken, főiskolákon és amikor onnan kikerülnek semmihez nem értenek majd…..így lesz belőlük könnyedén diplomás munkanélküli.Természetesen vannak kivételek, nekik megjár a tisztelet, de valóban ez a rendszer renoválásra szorul!


A cikk forrása: