PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. január 29., csütörtök

Támogatások rászoruló édesanyáknak!

Támogatások rászoruló édesanyáknak!

Egy gyermeket felnevelni nem egyszerű feladat és nem kis anyagi vonzata van. A kormány igyekszik támogatni az édesanyákat és a gyermeket nevelő családokat, amennyire csak lehet!

Itt bemutatjuk nektek a legfontosabb támogatásokat, melyeket az édesanyák igénybe vehetnek!
Sajnos a családi pótlék évek óta ugyanannyi, nem emelkedett, de szerencsére nem csak ezzel a támogatással kell gazdálkodniuk az édesanyáknak, mert a családi pótlékot a legkülönfélébb támogatásokkal egészíthetik ki, ki ezzel, ki azzal. 

Most megmutatjuk mik ezek a támogatások, de ne feledd, ezek nem járnak automatikusan, mindegyiket a megfelelő intézménynél kell igényelni a megfelelő módon. Nem könnyű a támogatások útvesztőjében kibogózni, hogy melyiket hol tudjuk igényelni és kinek járnak ezek a támogatások, de érdemes rá időt fordítani, mert több lehetőséggel élhetünk, mint gondolnánk! 

Ehhez kíván segítséget nyújtania következő cikk!
Mi tartozik az önkormányzatokhoz:
 

Első lépésként mindenképpen érdemes ellátogatni a helyileg illetékes önkormányzathoz, hiszen ők az első akik segíteni tudnak ha megszorultunk. Az önkormányzattól érkező támogatásokat 3 féle módon ítélhetik meg nekünk, van ami alanyi jogon jár, van ami normatív támogatás és van olyan, amit méltányossági alapon kaphatunk meg.
 

Itt igényelhetjük például a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, melynek feltétele az, hogy a családban az egy főre jutó jövedelem ne haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének (2014-ben 28 500 forint )130 – 140%-át. 
Vagyis az egy főre jutó jövedelem nem lehet magasabb, mint 37050 forint – 39900 forint.
Ha az előző jövedelemhatárok között mozog az egy főre jutó jövedelem a családban, akkor a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény mellé ingyenes tankönyvellátást is kérhettek, gyermekétkeztetési kedvezményt annak a gyermeknek aki iskolába jár, további támogatási forma amit kérhettek, ami évente 2 alkalommal kérhető általában szeptemberben és decemberben – 5800 forint értékben pénzbeli támogatást.
Ezek mellett igényelheted a kisebb gyermekedre az óvodáztatási támogatást is, mely évi 2 alakalommal egészítheti ki a családi költségvetést!Ha átmeneti gondokkal küzdötök az önkormányzatnál önkormányzati segélyt tudtok igényelni, mely az akut helyzeteket gyorsan megoldhatja.  
A Centerke Adományozói Központ a Mátrix Közhasznú Alapítvány általműködtetett támogató hely, ahova bárki betérhet, aki szociális helyzete miatt nem tudja megoldani a ruházkodását, vagy más problémákkal küszködik.
Ha a környéken laksz és személyesen keresnéd fel őket, akkor ide kell menned : Központunk címe: 6720 Szeged, Roosevelt tér 5. 
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig (10-17 óra között)
Segítség a Magyar Vöröskereszttől:
 

Hihetetlen, de a magyar a Vöröskereszt, olyan fejlődésen ment át az évek során, hogy a kezdeti céloktól egyre szélesebb támogatások felé terjeszkedve már a családok is beférnek a rendszer védőszárnyai alá. 
Nem csupán egészségügyi szűréseket tesznek lehetővé a szegényebb emberek számára, de támogatásokat is nyújtanak a legszegényebb rétegeknek. Mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy rendkívüli helyzetbe, krízishelyzetbe kertül, akkor érdemes megkeresni a helyi vöröskeresztet és tőlük is segítséget kérni. 
Folyamatosan gyűjtenek a hátrányos helyzetbe kerültek számára, így nagy valószínűséggel neked is tudnak segíteni. Olyan széles körű segítséget tudnak nyújtani, melyről nem is gondolnánk, hiszen ünnepekkor ajándékot adnak, élelmiszersegélyt, mikuláscsomagot, de akár a gyermeked üdültetését is megoldhatják, hogy neki ne kelljen lemondani az élményről!
Segítség a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől:
 

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete egy remekül működő szervezet, sikeresen küzdenek a családokért, támogatásokat harcolnak ki nekik. Ők egyesület, ezért ha csatlakozni szeretnél hozzájuk, mint tag akkor egy éves díjjal kell számolnod, amely pár ezer forint éves szinten!
A tagságot nem zárja ki az, hogy még nincsen három gyermeked, így is csatlakozhatsz hozzájuk.
Ezért a díjért cserébe sok támogatást igényelhetsz, 
így például igénybe veheted az Otthon Segítünk Alapítvány támogatásait, segítségnyújtását, például gyakorlati tanácsokkal, közös játékkal, ház körüli munkák átvállalásával az otthonodban segítenek az első pár hónap túlélésében és a család megerősítésében. 

Amennyiben csatlakozol a Nagycsaládosok Országos Egyesületéhez azonnal kedvezményekhez is juthatsz, ugyanis több boltban, 10-25%-os kedvezménnyel tudsz vásárolni. Akár kedvezményes nyaralást is igénybe vehetsz! Természetesen ezek mellett pénzbeli segélyt is kaphatsz, hiszen saját szociális segélyező programmal rendelkeznek.



A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/01/27/tamogatasok-raszorulo-edesanyaknak.php