PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. február 14., szombat

Nem szűnik meg a rendszeres szociális segély

Nem szűnik meg a rendszeres szociális segély


Semmilyen valóságalapja nincs annak, hogy 60 milliárd forint kivonás történik jövőre a szociális támogatások rendszeréből – közölte Czibere Károly. 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára az M1 Az Este című műsorában hozzátette: Magyarországon 1,4 millió ember él a jövedelmi szegénységküszöb alatt, ezt az Európai Unió számolt ki. 2013-ról 2014-re negyedmillió ember került ki a szegénységgel fenyegetettség állapotából – mutatott rá. A KSH és az unió statisztikai hivatal eltérő számait azzal magyarázta, hogy az Eurostat egy évvel korábbi adatokkal dolgozik, mint a magyar szerv.
 
Czibere Károly egyértelművé tette, hogy a rendszeres szociális segély nem szűnik meg. Az aktív korúak jövedelemkompenzáló, jövedelempótló segítsége ugyanis jelenleg két formában létezik, és önkormányzati meghatározottságú. Az egyik azoknak, akik munkaképesek – a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, a másik azok számára, akik valamilyen oknál fogva nem munkaképesek, például egészségkárosodottak – világított rá.
 
A jövőben mindkét támogatás megerősítésre kerül: egyrészt a megállapítás az önkormányzatoktól a járásokhoz kerül, másrészt megszűnik a vegyes finanszírozás, csak a központi költségvetés terhe lesz – hangsúlyozta. Átalakulás csak az elnevezésben történik, a rendszeres szociális segély helyett ugyanis egészségkárosodotti és gyermekfelügyeleti támogatás lesz – emelte ki. A feltételek ugyanakkor változatlanok lesznek, és ugyanazok kapják majd meg a segítséget, akik eddig is. Az egészségkárosodotti támogatás összege ráadásul 2 százalékkal emelkedik – emelte ki a szociális ügyekért felelős államtitkár.  

Czibere Károly az önkormányzati feladatokról szólva elmondta: a kormány úgy látja, hogy az önkormányzatok az iparűzési adóbevételt alapvetően bürokrácianövelésre költik. A kabinet azonban a jövőben nem hárít át rájuk feladatokat, a kiadáskompenzáló támogatások esetében pedig majdnem mindegyiknek segítséget nyújt majd.
Annak a 261 önkormányzatnak, amelynél az iparűzési adó rendkívül magas (32 ezer forint lakosonként évente meghaladó) nem, a többi 3000 viszont automatikusan központi költségvetési finanszírozásban részesül, 30,1 milliárd összegben, sávosan differenciált rendszerben – mondta. Ha a keret kimerül, akkor az erőforráshiányos önkormányzatok további támogatásért pályázhatnak, amire 5 milliárd forint áll rendelkezésre – húzta alá Czibere Károly.
 
Forrás : http://www.fidesz.hu


A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/02/08/nem-szunik-meg-a-rendszeres-szocialis-segely.php