PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 27., péntek

A kormány útdíj kompenzációt ad április egytől sok családnak

A kormány útdíj kompenzációt ad április egytől sok családnak


Útdíj kompenzáció sokgyerekeseknek és mozgáskorlátozottaknak 2015/2016
A kormány április 1-től kompenzációt nyújt az útdíjból azok a négy vagy több gyereket nevelő szülők és mozgáskorlátozottak, akik 7 főnél nagyobb férőhelyes kisbuszt használnak – áll a kedden megjelent Magyar Közlönyben.
Útdíjkompenzációt kapnak azok a sokgyerekes családok és mozgáskorlátozottak, akik a D2-es útdíjkategóriába tartozó gépkocsit használnak. Nekik ezentúl a D1-es kategóriába eső, vagyis a sima személyautókra érvényes útdíjat kell fizetniük.
A D2-es kategóriába a hétülésesnél nagyobb férőhelyes, de 3,5 tonnánál kisebb tömegű kisbuszok, lakóautók tartoznak. 
Ebben a kategóriában egy éves megyei matrica például 10 ezer forint, D1 kategóriájú személyautó esetében ez 5 ezer forint. 
A négynél több gyereket nevelők és családtagjaik, illetve a mogzáskorlátozottak és családtagjaik most kompenzációként kapják vissza a D1 és a D2 kategória közötti árkülönbséget.
A Magyar Közlönyben kedden kijött kormányrendelet szerint április 1-től lehet visszaigényelni az útdíjkompenzációt, azt kérelmezni a járási, vagy kerületi hivatalnál, vagy a kormányablaknál vagy okmányirodánál lehet.