PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 25., szerda

A Miniszterelnökség közleménye

A Miniszterelnökség közleménye


A Kormány kiemelt célkitűzése az Államreform programmal a közigazgatás hatékonyságának növelése, az eddigieknél összefogottabban, ellenőrzöttebben és költségtakarékosan működő területi államigazgatás megteremtése.

Az államigazgatás átalakításának elsődleges célja a bürokrácia csökkentése, az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése a közérdek érvényesítése mellett. Mindezzel eleget téve az állampolgárok azon jogos elvárásainak, hogy a közigazgatás az ügyeiket gyorsan és szervezetten, minél kevesebb adóforint felhasználásával intézze el, kihasználva az informatikai fejlesztésekben lévő lehetőségeket. A kormányhivatali rendszer átalakításával az ügyintézés felgyorsul.
Megszűnnek a kormányhivatali rendszeren belüli szakhatósági eljárások és a korábbi 17 hatáskör-gyakorló szakigazgatási szerv helyett kizárólag a kormánymegbízott fog feladat- és hatáskörökkel rendelkezni.
Az átalakítások másik prioritása, hogy az állampolgárok az ügyeiket a lakóhelyükhöz közel, a járási hivatalokban, a fokozatosan országosan kiépülő kormányablakokban, valamint a kistelepüléseken települési ügysegédek útján intézhessék.

Biztosítva ezzel nem csak a korábbi önkormányzati szintű ügyintézési helyszíneket, hanem még ki is terjesztve azokat számos kistelepülésre.
(Miniszterelnökség)
Forrás : www.kormany.hu