PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 23., hétfő

Kiadáskompenzáló támogatások 2015

Kiadáskompenzáló támogatások 2015

Az önkormányzati támogatások rendszere teljesen átalakult 2015. március 1-től.
A járástól jövedelemkompenzáló támogatásokat igényelhetünk, melyekről egy korábbi cikkünkben olvashatunk bővebben! 
Az önkormányzatoktól ezentúl kiadáskompenzáló támogatásokat igényelhetünk, melyeket számos problémára igényelhetünk, akár betegség, tartozás, létfenntartási problémák esetén, hirtelen jött krízisben.

Március 1-től több önkormányzati támogatás is megszűnt, ezek a következők:
- adósságkezelési szolgáltatás
- lakásfenntartási támogatás
- méltányossági közgyógyellátás
- méltányossági ápolási díj
- helyi segélyek
A támogatások most már egy összefoglaló néven, települési támogatásként lettek megnevezve.
Rendkívüli települési támogatás igényelhető átmeneti krízishelyzetekre. Ezek megítéléséről minden esetben az önkormányzat maga dönt, a szabályozást az önkormányzatok helyi rendeletben rögzítették. 
A szociális törvény egyetlen kötelezettséget ró az önkormányzatokra, mégpedig azt, hogy létfenntartást veszélyeztető helyzetekben kötelesek krízissegély lehetőségét biztosítani a bajba jutottnak. A segélyekhez a pénzt az állam biztosítja, így több egyetlen önkormányzat sem hivatkozhat arra, hogy nincs pénze segélyeket adni. A leggazdagabb önkormányzatoknak saját forrásokból kell megoldani a segélyezést!
Az új támogatási rendszert folyamatosan monitorozzák és abban az esetben ha túl szigorúnak bizonyul a rendszer lazítani fognak a korlátokon!
Egy igazságosabb rendszert kívántak létrehozni az új szociális rendszerrel, bíznak abban, hogy idén azok juthatnak majd segítséghez akik valóban rászorulhat és megszűnnek majd a visszaélések. Az igazságosabb rendszer alapja, hogy az önkormányzatok helyben jobban meg tudják ítélni, hogy ki az aki valóban rászoruló és segítségre van szüksége és az új finanszírozásnak köszönhetően az önkormányzatnak nem kell rászoruló ember segélykérelmét elutasítania, mert a forrást a segélyhez az állam biztosítja.