PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 5., csütörtök

Lakásfelújítás pályázat 2015

Lakásfelújítás pályázat 2015

Február 23.-án megjelent a legújabb lakásfelújítás pályázati kiírása és a pályázati útmutatója is.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. január 7-én jelentette be, hogy az Otthon Melege Program társasház-felújítási alprogramjának elindítását tervezi, egyúttal nyilvánosságra hozta a pályázati feltételekről szóló tájékoztatót.
A pályázók érdekeinek maximális érvényesülése érdekében, a beérkezett szakmai észrevételek alapján a tárca a mai napon közzéteszi a társasházak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati útmutatóját.

Az alprogramra azon gazdasági szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek gazdálkodási formájuk szerint társasháznak vagy lakásszövetkezetnek minősülnek. A pályázat keretében a minimum 5, de legfeljebb 60 lakásos, 1946 után épült, 2006. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, távfűtéssel, házközponti fűtéssel vagy lakásonkénti egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást.

Az állami támogatás mértéke – a megvalósítandó fejlesztéstől függően – az energetikai tanúsítvánnyal igazolt minden megtakarított széndioxid egységre 750-950 forint közötti összeg. Az elnyerhető támogatás mértéke nem haladhatja meg az elszámolható költségek 50 százalékát.
Az alprogramban rendelkezésre álló bruttó 10 milliárd forint forrás elosztása régiónként történik. Szükség esetén a tárca fenntartja a jogot a régiók közötti forrás átcsoportosítására.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül, 2015. április 30-tól a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatják be a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező társasházak, lakásszövetkezetek.
Az egyszerűsített kivitelezői regisztráció folyamatáról és a pályázati portál elérhetőségéről 2015. március elején nyújtunk további tájékoztatást.

A Pályázati Felhívás, a Pályázati Útmutató és annak mellékletei a mai naptól elérhetőek.
(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)
 

A pályázati felhívás, útmutató innen tölthető le:
www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/fejlesztes-es-klimapolitikaert-valamint-kiemelt-kozszolgaltatasokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/megjelent-a-tarsashaz-felujitasi-alprogram-palyazati-utmutatoja


Forrás: kormany.hu


A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/03/01/lakasfelujitas-palyazat-2015.php