PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 12., csütörtök

Teljesen kiürült és megszűnt a nyugdíjalap!

Teljesen kiürült és megszűnt a nyugdíjalap!


Január végével a törvény értelmében és a benne lévő vagyon elapadása miatt is, megszűnt a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap, melyet a magánnyugdíjpénztáraktól átvett vagyon kezelésére hoztak létre.
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) oldalán található dokumentum alapján január végével teljesen kiürült a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap.

Igaz, gyakorlatilag már 2013 év végén elfogyott a nyugdíjvagyon, hiszen a 2013 novemberi 16,3 milliárd forintos állomány decemberre 200 millióra apadt. Ettől a ponttól kezdve pedig 100 és 300 millió forint között mozgott havonta a megmaradt vagyon nagysága, míg 2015 janár végére teljesen lenullázódott az egyenleg. Így pedig maga az alap létezése is okafogyottá vált, és január 31-ével egy törvény rendelkezése alapján megszűnt. Igaz, előtte a meglévő néhánymillió forintot az alap átutalta a központi költségvetés javára.
Mire ment el a nyugdíjvagyon?
Ha a 2011-es létezése óta összegezzük, hogy az átvett majdnem 3000 milliárd forint mire is ment el, akkor elmondhatjuk, hogy nagyobb részt az eredeti célokat szolgálta. Akkor ugyanis a kormány nyilatkozatai alapján az átvett vagyonból csökkentik az államadósságot.
Ha az ÁKK oldalán található dokumentumok adatait összegezzük, kiderül, hogy 2036,8 milliárd forint, vagyis a teljes vagyon 69,2 százaléka ment adósságcsökkentésre, melyből 1354 milliárdot még 2011 júniusában fizettek ki. Ezt követően a legnagyobb egyszeri adósságcsökkentésre fordított összeg 2012 novemberében került kifizetésre, 172,3 milliárdos értékben.
Az adósságcsökkentés mellett 233,2 milliárd forintot, vagyis a vagyon 7,9 százalékát a reálhozamok kifizetésére fordították, 201 milliárdot (6,8 százalék) a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek adott át az alap adósságcsökkentés céljából. Végezetül, de nem utolsó sorban még 2011 október-decemberben 528,8 milliárd forint az alap befizetett a költségvetésbe is, melyből 70 milliárdot visszakapott.
Forrás: www.fuggetlennemzet.hu, www.mindenegybenblog.hu