PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 21., szombat

Új fejlesztés a postánál – minden csekkedet fizetheted ingyen kártyával

Új fejlesztés a postánál – minden csekkedet fizetheted ingyen kártyával


Magyar Posta: minden szolgáltató csekkje befizethető az automatáknál

Egy újabb fejlesztés eredményeként már minden szolgáltató, valamennyi csekktípusa befizethető a Magyar Posta automatáin keresztül, az automata elhelyezkedésétől függően akár a hét minden napján, a késő esti órákban is – közölte a Magyar Posta Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
A posta alig egy hónappal a csekkbefizető automaták üzembe állítását követően teremtette meg ennek feltételeit – olvasható a közleményben.
Közölték, a posta az egyetlen olyan szolgáltató, amely ezt az alternatív, készpénzkímélő fizetési megoldást ilyen széleskörűen nyújtja. Az automatákon bankkártyával történik a csekkek fizetése, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül – hívja fel a figyelmet a posta. Hozzáfűzik, hogy az automatán keresztül egy fizetési művelettel maximum 290 000 forint értékben, legfeljebb öt csekk adható fel.

A Magyar Posta – az igénybevételtől függően – tervezi a csekkbefizető automata hálózat további bővítését, illetve vizsgálja annak lehetőségét, hogy készpénzt is elfogadó automatákat is üzembe állítson. A fejlesztés következő állomásaként a Magyar Posta hűségkártya programjába is bekapcsolják a csekkbefizető automata hálózatot.
Az üzletházakban elhelyezett automaták esetében – igazodva az üzletház nyitvatartási idejéhez – az ügyfelek tágabb időintervallumban tudják befizetni csekkjeiket.

Az automaták használatával kapcsolatban a posta kifejti: az általános szerződési feltételek elfogadását követően be kell helyezni a csekkeket az automatába, amely beolvassa azokat. Az automata a csekk típusától, kitöltöttségétől függően a csekken szereplő összeg megadását kérheti. Ebben az esetben a fizetendő összeget a képernyőn látható szám ikonok érintésével meg kell adni, majd a rögzített összeget jóváhagyni.
Fontos tudni, hogy ebben az esetben a megbízás összegének az ügyfél által rögzített összeg minősül – írja a posta.
Az összegek jóváhagyása után meg kell nyomni a fizetés ikont, majd be kell helyezni a POS terminálba a bankkártyát. A fizetési tranzakció után az automata bizonylatot nyomtat, amely hitelesen igazolja a csekk befizetését.

A csekkbefizető automaták beszállítója a T-Systems Magyarország Zrt.