PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 13., péntek

Új tantárgyak jönnek az iskolákba

Új tantárgyak jönnek az iskolákba


Új kötelező tantárgyakat vezethetnek be a már egyébként is túlterhelt iskolásoknak.
Az új tantárgyak nehéz, de minden bizonnyal hasznosan lesznek a diákok számára.
Az új tantárgy keretein belül alapvető pénzügyi ismereteket és vállalkozói kompetenciákat oktatnak majd a nebulóknak.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Emberi Erőforrások Minisztérium munkacsoportja közösen fogja kidolgozni az új tantervet gondos alapossággal. Az új programmal már márciusban és áprilisban eljutnak az iskolák egy részébe, ahol bemutató órákat tartanak majd a pedagógusok bevonásával.
A fiatalok pénzzel való bánásmódjának, a pénzhez való viszonyulásnak az oktatása nagyon fontos feladattá vált Magyarországon és az Unióban egyaránt.
Nemzeti Alaptanterv vagyis a NAT már lehetőséget ad az iskoláknak arra, hogy ilyen pénzügyi tantárgyakat oktassanak a 7-12 évfolyamokon, de a cél most az, hogy ezt a programot népszerűsítsék és minél több iskola döntsön úgy, hogy oktatni fogja ezeket az ismereteket külön tantárgy keretein belül.
Nagyon fontos feladat a családi költségvetés ismeretinek oktatása is ebben a programban. Ennek a programnak a célja, hogy a diákok minél hamarabb megtanulhassák a pénzügyi tudatosságot, így jó eséllyel majd később is jobban be tudják osztani a jövedelmüket.
Az új programot igyekeznek minél több budapesti és vidéki iskolában bemutatni a helyi tantestületnek egy országjáró rendezvénysorozat keretében.Ez követően hamarosan a kötelező tananyag részét képezheti az alapvető pénzügyi ismeretek és vállalkozói kompetenciák oktatása.



A cikk forrásahttp://palyazatok.co/2015/03/12/uj-tantargyak-jonnek-az-iskolakba.php