PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 1., vasárnap

Újabb átverés Magyarországon

Újabb átverés Magyarországon


HIVATALOS INFORMÁCIÓ


Átverős próbálkozás: ezért lehet gyanús a 23-mal, 24-gyel kezdődő hívás

Súlyos ezrekbe kerülhet, ha valaki óvatlanul válaszol a mobiljára érkező trükkös, általában Afrikából érkező hívásokra, sms-kre – figyelmeztetett a rendőrségi szakember.
A megoldás NEM felvenni ilyenkor a telefont, NEM válaszolni ilyen sms-ekre és NEM visszahívni a számot – tanácsolta a szakember.

Sokakkal előfordult már, hogy telefonjára külföldi mobilszámról érkezett egy hívás, amelyet, ha felvett, vagy visszahívta, súlyos ezrekbe is kerülhetett. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója a keddi Ma reggelben elmondta, a hívások döntően Afrikából érkeznek, és általában 23-mal, 24-gyel kezdődnek. 
Jellemzően megcsörgetik a véletlenszerűen kiválasztott felhasználót, és abban bíznak, visszahívást kapnak. A másik módszer, hogy sürgős választ vagy visszahívást kérnek sms-ben, 
de a végeredmény mindkét esetben ugyanaz: komoly pénzekkel rövidítheti meg a gyanútlan ügyfelet.  

A trükkre egy szervezett bűnözői hálózat alakult ki Afrikában – magyarázta Dr. Garamvölgyi László az M1 reggeli műsorában. Az elhíresült „nigériai levelekkel” kezdték, mostanra pedig komoly jutalékért valahogyan beékelődtek a szolgáltató és a felhasználó közé, miután pedig a világnak ezen a táján a jogi szabályozás meglehetősen hiányos, ezektől az “aggregátor cégektől” valamilyen homályos jogviszony alapján a csalók meg is kaphatják ezt a pénzt. 

A megkárosított ügyfél aztán már csak a számláján látja, mi történt, a legmagasabb összeg, amelyről a rendőrség tud 7-10 ezer forint, ennyivel terhelte meg számlájukat szolgáltatójuk. 

A megoldás NEM felvenni ezeket a telefonokat, NEM válaszolni az sms-ekre és NEM visszahívni a számot – tanácsolta a szakember.

Forrás : www.hirado.hu

Itt nézheted meg az interjút : http://www.hirado.hu/2015/02/24/atveros-probalkozas-ezert-lehet-gyanus-a-23-mal-24-gyel-kezdodo-hivas/


A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/02/25/ujabb-atveres-magyarorszagon-hivatalos-informacio.php