PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 1., szerda

A cél a teljes foglalkoztatottság elérése

A cél a teljes foglalkoztatottság elérése

Az adósságállomány csökkentését és a foglalkoztatás bővítését nevezte a kormány legfontosabb céljának Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ajkai sajtótájékoztatóján.
Varga Mihály hangsúlyozta, hogy jelenleg a GDP 76,9 százaléka a magyar államadósság aránya, ami jelentős csökkenést jelent a 2010-es, több mint 80 százalékos arányhoz viszonyítva, így az ország sebezhetősége nagymértékben csökkent.
A foglalkoztatás bővítése terén is jelentős az előrelépés, hiszen 2010-ben közel 12 százalékos volt a munkanélküliség, ami 2015-re 7,4 százalékra csökkent – tette hozzá.
Veszprém megyében az állástalanok száma négy esztendő alatt 60 százalékkal csökkent, 24 ezerről 9100 főre, Ajkán a munkanélküliség 3 százalékra mérséklődött.
Varga Mihály hozzátette, hogy a devizahitelek kivezetése tovább folytatódik, aminek nyomán átlagosan 25 százalékkal csökkennek majd a törlesztőrészletek.
A kormány célja továbbra is az, hogy a munkából származó jövedelmet, a munkát vállaló embereket, a foglalkoztatást biztosító vállalatokat támogassa – fogalmazott.
Jelenleg 7,4 százalék a munkanélküliségi ráta, ennek további csökkentése a cél, egészen addig, amíg egy ember is van az országban, aki dolgozni szeretne, de nem talál munkát, vagyis amíg meg nem valósul a teljes foglalkoztatottság – szögezte le a nemzetgazdasági miniszter.
Ennek a folyamatnak az adórendszer átalakítása mellett a szakképzési rendszer átalakítása is fontos része, amiért idéntől a Nemzetgazdasági Minisztérium felel – mondta.
Varga Mihály közölte: a cél az, hogy az emberek olyan lehetőséget kapjanak a szakképzési rendszeren keresztül, amellyel hatékonyan képesek állást találni.
A gazdasági miniszter arról is beszélt, hogy 10 operatív programból ötöt már jóváhagyott Brüsszel, ebből három a gazdasági tárcához tartozik, így hamarosan megkezdődik a gazdaságfejlesztési, a területfejlesztési és a versenyképességi operatív programok pályázatainak kiírása.
Ezekben kiemelt hangsúlyt kapnak a munkahelyteremtő fejlesztések, közülük is elsősorban a kis- és középvállalkozások, hiszen ezek adják a munkahelyek 73 százalékát országos viszonylatban – közölte Varga Mihály

Forrás: kormany.hu