PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 22., szerda

Ez lesz az új internetadó? Újabb veszélyes dologba tenyerelt a kormány!

Ez lesz az új internetadó? Újabb veszélyes dologba tenyerelt a kormány!

Komoly tüntetéseknek néznek elébe ismét az ország vezetői, tiltakoznak a felsőoktatásban tanulók és a kórházakban dolgozók is.Van ahol az a gond, hogy a kormány semmit nem tesz, van ahol az új reformok ellen tüntetnek.
Újabb darázsfészekbe nyúlt a kormány, mely nagyobb durranás lehet mint az internetadó!
Több szakot is meg akar teljesen szüntetni a kormány a felsőoktatásban. Az ELTE-n, Magyarország talán leghíresebb egyetemén 2 szakot is teljesen megszüntetnének.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma bejelentette, hogy teljesen felül fogják vizsgálni a felsőoktatás rendszerét, ennek köszönhetően több szak véglegesen is megszűnhet.Ilyen szakok például a nemzetközi tanulmányok és társadalmi tanulmányok alapszak, melyek a Társadalomtudomány Kar szakjai és ezen két szak megszűnésével az egész kar létjogosultsága veszélybe kerülhet.
2 éve már belepiszkáltak ebbe a két szakba, akkor az állami támogatás lehetőségét vették el, most meg is szüntetnék. A költségtérítésessé tétel után a szakok népszerűsége nem csökkent, sokan fizették ki továbbra is a félévenkénti 200 ezres tandíjat. Így az egyetem ilyen jellegű bevételének 60%-át adták az ezen szakok hallgatói.

A kormány a A Budapesti Műszaki Egyetemen is több szakot megszüntetne.
Az egészségügyben is nagyon nagy a baj, sajnos már hivatalosan is be kellett ismerniük, hogy az ápolóknak nem fizetik ki a túlóra pótlékokat. Balog Zoltán miniszter nyilatkozatában azt mondta, hogy mindenképpen ki kell fizetni minden ápolónak, ami nekik jár! A kormány már évek óta tervezi és halogatja az egészségügy rendbetételét, de bízzunk benne, hogy most végre elindul valami!