PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 21., kedd

Ingyen lesz a tankönyv az általános iskolákban

Ingyen lesz a tankönyv az általános iskolákban


Akár már két-három éven belül ingyen juthatnak tankönyvhöz az általános iskolák tanulói – mondta Hegedűs István miniszteri biztos hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.
A miniszteri biztos elmondta: jelenleg az első, a második és a harmadik osztályosok juthatnak ingyen tankönyvhöz, míg a negyedik évfolyamtól csak a szociálisan rászorulók. Utóbbi körbe a diákok 55 százaléka tartozik.

Elmondta azt is, hogy a tervek szerint jövőre a negyedikeseknek is ingyenes lesz a tankönyv. Remélhetőleg minden évben egyre több évfolyam csatlakozik be egészen addig, amíg végül a nyolcadikosok is ingyenesen fogják kapni a könyveket – tette hozzá. Hegedűs István közölte: ugyanakkor megpróbálnak gyorsítani a folyamaton, így remények szerint három év alatt a maradék öt évfolyam tankönyvei is térítésmentesek lesznek.

(MTI-fidesz.hu)

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/04/21/ingyen-lesz-a-tankonyv-az-altalanos-iskolakban.php