PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 20., hétfő

Megdöbbentő kedvezmények az új diákigazolvánnyal

Megdöbbentő kedvezmények az új diákigazolvánnyal


Nem csak a diákigazolvány, hanem az általa igénybe vehető szolgáltatások és kedvezmények is megújulnak, ezzel számtalan lehetőséget biztosítva a diákoknak belföldön és Európa-szerte egyaránt.
 1. Nemzetközi kedvezményrendszer

Az új diákigazolványon szereplő „EYCA – European Youth Card” logó feljogosítja a magyar diákokat arra, hogy más európai országokban is a nemzetközi szervezet által biztosított kedvezményekkel éljenek.
Az EYCA (European Youth Card Assiciation; Európai Ifjúsági Kártya Egyesület) egy nonprofit szervezet, amelyhez 36 európai ország csatlakozott, és 5 millió fiatal számára biztosít lehetőséget a mindennapi költségek csökkentésére. A fiatalok kedvezményekhez juthatnak a kultúra, az utazás, a szállás, és egyéb szolgáltatások területén.

Az elfogadóhelyek száma megközelítőleg 60 ezer.

Az EYCA tagjaként az új diákigazolvány feljogosítja a magyar diákokat arra, hogy más európai országokban is a nemzetközi szervezet által biztosított kedvezményekkel éljenek. Továbbá, nemcsak a magyar diákok használhatják külföldön a diákigazolványukat, hanem a hazánkba látogató külföldi – EYCA kártyával rendelkező – diákok is igénybe vehetik a magyar kereskedelmi kedvezményeket.
Amennyiben régi típusú diákigazolványod van, úgy természetesen továbbra is vonatkoznak rád a magyar kedvezmények, de azokat külföldön nem tudod érvényesíteni, így már csak ezért is érdemes kiváltani az új típusú igazolványt.
Természetesen továbbra is lehetőség van a hagyományos EYCA Nemzetközi Ifjúsági Kártya kiváltására is. Az egy évre érvényes kártya díja 2500 Ft + 1000 Ft postaköltség. EYCA Nemzetközi Ifjúsági Kártya igényléséhez nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi űrlapot – ezt követően az esetleges további teendőkről e-mailben értesítünk!

2. RFID Chip

A kártyában levő Mifare+ chip segítségével a kártya rádiófrekvenciás azonosító kódot tud önmagáról leadni, mellyel egyszerűsödik, felgyorsul és biztonságosabbá válik a kártya azonosítása. A technológiát elsősorban az oktatási intézmények tudják hasznosítani, a tanulmányi rendszereikkel összekötve. Részletesebb tájékoztatásért írjon nekünk az info@diakkedvezmeny.hu e-mail címre.

3. „B” kategóriás okmány

Az új diákigazolvány „B” kategóriás biztonsági okmány, amely mostantól okmányirodában igényelhető. Az igénylés folyamatáról bővebb információk itt találhatóak.

4. Állami kedvezmények :

UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK (közforgalmú személyszállítás)

Nappali és esti tagozaton, legyen az középiskola, gimnázium vagy felsőoktatási intézmény, az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők az alábbi kedvezményeket jogosultak igénybe venni:
– iskola és lakhely közötti bérlet vásárlása esetén 90%
– jegyvásárlás esetén, bármely viszonylatban 50%

Levelező tagozaton jegyvásárlás esetén érvényesíthető 50% (bérletre nincs kedvezmény)
A helyi közlekedés kedvezményes bérletének árát mindig az adott önkormányzat határozza meg (diákbérlet).

A részletes feltételeket az ide vonatkozó jogszabályban olvashatod :
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700085.KOR

KÖNYVtárlátogatásra vonatkozó kedvezmények (6/2001. (I. 17.) KORM. RENDELET)

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező tanulók, hallgatók számára nyilvános könyvtárban a beiratkozási díjból 50%-os kedvezményt kell adni.
A pontos feltételeket az ide vonatkozó jogszabályban olvashatod : http://complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100006.KOR

MÚZEUMLÁTOGATÁSRA VONATKOZÓ KEDVEZMÉNYEK (194/2000. (XI. 24.) KORM. RENDELET)
A rendelet hatálya valamennyi olyan múzeumra, közérdekű muzeális gyűjteményre és kiállítóhelyre kiterjed, amelyik a kultúráért felelős miniszter által kiadott működési engedéllyel rendelkezik.
A részletes feltételeket az ide vonatkozó jogszabályban olvashatod: http://complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0000194.KOR

További infók : http://www.diakkedvezmeny.hu

Forrás : http://www.diakkedvezmeny.hu

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/04/20/megdobbento-kedvezmenyek-az-uj-diakigazolvannyal.php