PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 15., szerda

NAV tájékoztató : ha erre nem figyel oda durván a táppénz és a nyugdíj kárára mehet

NAV tájékoztató : ha erre nem figyel oda durván a táppénz és a nyugdíj kárára mehet


Az adóhatóság a honlapján tette közzé hivatalos tájékoztatóját melyben minden munkavállalót figyelmeztet.
Sajnos még manapság is nagyon sokan dolgoznak feketén, mert máshogy egyszerűen nem jutnak munkához, vagy mert így magasabb fizetésért dolgozhatnak, nem áll módjukban a jövőre gondolni, hiszen most meg megélni, most kell etetni és ruházni a gyermekeket.
Azonban ennek sajnos súlyos következményei lehetnek a jövőre nézve.Ezekben az esetekben nincsen táppénz és a nyugdíjhoz szükséges szolgálati évek sem gyarapodnak, az idő viszont megy és amikor a nyugdíj elé kerül az ember sajnos semmi jóra nem számíthat.

A legrosszabb, az hogy sokan tudtukon kívül dolgoznak feketén, azt hiszik bejelentett állásuk van, de sajnos egyre gyakrabban derül ki, hogy a munkaadó bizony nem jelentette be a munkavállalót, de neki azt mondta, hogy igen.

A NAV hivatalos tájékoztatójában arra buzdít mindenki, hogy ellenőrizze, hogy valóban be van-e jelentve a munkahelyén, mert ha nem akkor nagyon kellemetlen meglepetés érheti, akár csak egy betegség alkalmával, de legkésőbb a nyugdíjba vonuláskor és akkor már nem lehet változtatni!
Ha kiderül, hogy bejlentettnek hitt munkaviszonyunk valójában nem is létezik, akkor utólasagosan a munkaviszonyból eredú jogainak érvényíteni igen kemény dió.A legfontosabb ezen jogok közül természetesen a munkaviszony következtében szaporodó szolgálati idő, ami a nyugdíjszámítás alapjául szolgál.

A NAV rendelkezik egy adatbázissal, ahol leellenőrizhetjük leendő vagy jelenlegi munkaadónkat!
Ebben az adatbázisban megtaláljuk a a hátralékos, a felfüggesztett, be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató gazdálkodókat is.

Az adatbázis itt érhető el : www.nav.gov.hu/nav/adatbazisok

Ha nem vagy benne biztos hogy bejelentettek vagy egész egyszerűen csak ellenőrizni szeretnéd, akkor az adóhivatal helyi ügyfélszolgálatán vagy ügyfélkapunk keresztül végrehajthatja az ellenőrzést.

A cikk forrása: http://palyazatok.co/2015/04/15/nav-tajekoztato-ha-erre-nem-figyel-oda-durvan-a-tappenz-es-a-nyugdij-karara-mehet.php