PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 10., péntek

ŐSZTŐL TÖBB PÉNZT GOMBOLHATNAK LE RÓLUNK A BANKKÁRTYÁINKÉRT


Az uniós szabályozás korlátozni fogja, hogy a bankok mennyi jutalékot vonnak le a boltoktól, cserébe viszont mi fizethetjük a kieső pénzt.

Ősztől csökkennek a bankok által a kártyás fizetésekért felszámolt díjak.
Az Európai Parlament és az Európai Bizottság hosszú tárgyalássorozat eredményeként állapodott meg a szabályozásban. A fogyasztók számára ez egyrészt azt eredményezheti, hogy növekszik a kártyás fizetési helyek száma.

A bankok azonban máris jelezték, hogy a kártyák kibocsátásával kapcsolatos költségeket így majd másként kell beszedniük az ügyfelektől. A pénzintézetek szerint az Európai Unió új szabályozása növeli a hitelkártyákkal kapcsolatos díjakat, valamint korlátozza a hűségprogramokat.

Minden esetben, amikor a vásároló kártyával fizet egy üzletben, a bank díjat számol fel a tranzakció után, amelyet a kereskedők fizetnek meg a vásárlók helyett. Azonban ősztől lép életbe az Európai Unió tranzakciós díjat csökkentő rendelkezése. Betéti kártyával történő fizetés esetén 0,2 százalékban, hitelkártyával történő fizetés esetén pedig 0,3 százalékban szabta meg az EU a felső határt.

A készpénz nélküli fizetési megoldásokkal foglalkozó társaságok szerint a szabályozás nem kiegyensúlyozott, és kihatással lehet más banki termékekre is. „A szabályozás, amely egyes országokban már hosszabb ideje érvényben van, összességében negatív hatású, különösen ami a hétköznapi fogyasztókat illeti. Ez azt jelenti, hogy a bankok a kártyaelfogadásból származó bevételeik csökkenését például a számlavezetési díj megemelésével kompenzálták. Bár a szabályozás a POS terminálokat üzemeltető és a díjak csökkentése érdekében lobbizó kereskedők szempontjából előnyös lehetne, a banki környezet miatt ez hatás negatívnak bizonyulhat“ - véli Lenka Bukalová, a Csehországban és külföldön POS terminálokat forgalmazó Sonet kereskedelmi és marketing igazgatója.

A MasterCard egy tanulmánya szerint a díjak kevesebb, mint felére csökkentése miatt 2006 és 2010 között például a spanyol fogyasztók körében 2,35 milliárd euróval többet fizettek a bankkártyákért, míg a kereskedők 2,75 milliárdot takarítottak meg. Ezzel egyidejűleg csökkent a kártyás fizetések száma, valamint a fogalomban lévő kártyák száma is.