PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 11., szombat

Szeptembertől minden kisgyerek ingyen ehet napi háromszor

Szeptembertől minden kisgyerek ingyen ehet napi háromszor


Szeptembertől napi háromszori ingyenes étkezést biztosítanak a bölcsődés és óvodás gyermekeknek – ismertette a kormány döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János elmondta: csak a leggazdagabb szülőknek kell térítési díjat fizetni, az ingyenes étkezés pedig 320 ezer gyermeket érint majd.
 A tárcavezető arról is beszámolt, hogy a 25 és 55 év közötti mezőgazdasági dolgozókra is kiterjesztik a munkahelyvédelmi akciótervet, s az érintettek foglalkoztatását 14,5 százalékos járulékkedvezménnyel segítik.
A rendelet bevezetését eredetileg csak 2016. év elejétől tervezték, de most mégis arról döntöttek, hogy az új szabályozás már idén szeptembertől érvénybe fog lépni, így a gyermekek legnagyobb részének biztosított lesz a napi háromszori étkezés teljesen ingyenesen.Csak a jómódú családoknak kell továbbra is fizetni a gyermek étkeztetéséért!
A 3 éves kort betöltők kötelező óvodáztatása nemcsak oktatási, pedagógiai segítséget jelent a hátrányos helyzetű családoknak, hanem az étkeztetés biztosítását is.
Ingyenes étkeztetésben részesülnek azok a bölcsődés és óvodás gyerekek, akik családjában az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a minimálbér 130 százalékát.

A tárcavezető szavai szerint jelenleg is komoly tömegek részesülnek ingyenes vagy támogatott étkeztetésben, a bölcsődések esetében 26 százalék, az óvodásoknál 46 százalék, míg az általános iskolások körében 58 százalék ez az arány.

Forrás : www.hirado.hu, napi.hu

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/04/10/szeptembertol-minden-kisgyerek-ingyen-ehet-napi-haromszor.php