PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. május 25., hétfő

“Batthyány-esszépályázat”

“Batthyány-esszépályázat”

A Batthyány Lajos Szakkollégium “Batthyány-esszépályázat” címmel pályázatot hirdet.
A Batthyány Lajos Szakkollégium tudományos esszépályázatot hirdet. A szakkollégium a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara mellett működik. Közösségi életünk szervezését a hallgatók öntevékenysége fémjelzi, a szakmai-tudományos többletképzés és tehetséggondozás sokszínű kínálata jellemzi intézményünket.
A tudományos esszépályázatot azzal a céllal hirdetjük meg, hogy a felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytatók véleményt formálhassanak – a tudományos művek kritériumainak megfelelően – a világ és Magyarország aktuális kérdéseiről.

Pályázatot az alábbi témákkal kapcsolatban lehet benyújtani
(a témák munkacímek, amelyek esetében lehetőség van a témán belüli altéma feldolgozására)

1. Az Európai Unió jövőjének lehetséges irányai.
2. A nemzetközi humanitárius jog kihívása a XXI. században.
3. Nemzetközi válsághelyzetekre adott válaszok.
4. Állami reakciók az I. világháború eseményeire (kivételes hatalom, alapjogok, hadijog).
5. A biztonság igénye és az alapvető jogok korlátozhatóságának határai.
6. A migráció európai és állami szabályozásának kihívásai.
7. Internet és bűnözés.
8. Halálbüntetés, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés vagy alternatív büntetések.
9. Médiaigazgatás aktuális kérdései.
10. A családpolitika.
11. Nóvumok az új Ptk. felelősségi rendszerében.
12. Az új Ptk. emberképe, avagy a személyiségi jogok XXI. századi szabályozása.

Pályázhatnak
Bármely felsőoktatási intézmény hallgatói. Pályázatot csak önállóan lehet benyújtani.
Technikai feltételek
A tanulmányok terjedelme nem haladhatja meg az 1 szerzői ívet (40 000 leütés szóközökkel, lábjegyzetekkel és irodalomjegyzékkel együtt). Formai kritériumok: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5 sorköz, sorkizárt. A hivatkozások formai kritériumai a http://blszk.sze.hu honlapon elérhetőek. Az esszé elején kérjük feltüntetni a pályázó nevét, intézményét, szakját valamint elérhetőségeit. A pályamunkákat kizárólag elektronikus formában, doc vagy docx formátumban a szeblszk@gmail.com címre kérjük elküldeni. A pályázónak nyilatkoznia kell arról, hogy díjazása esetén hozzájárul a dolgozatának a pályázatkiíró által kiadott Diskurzus folyóiratban, valamint honlapján elektronikus formátumban való közléséhez, továbbá a leadott tanulmányt erre alkalmas formátumba szerkeszti. A nyilatkozatot, valamint hallgatói jogviszony igazolást elektronikus formátumban csatolva kell leadni.
Beadási határidő: 2015. augusztus 15.
A díjazott tanulmányokat minősített oktatókból álló szakmai bizottság választja ki.

Eredményhirdetés várhatóan:
2015 szeptemberében.
Pályamunkák díjazása:
I. helyezés: 100 000 Ft
II. helyezés: 75 000 Ft
III. helyezés: 50 000 Ft
Különdíj: 2*25 000 Ft
A Szakkollégiumról és a pályázatról bővebb információk a http://blszk.sze.hu oldalon találhatóak, illetve dr. Kálmán János igazgatónál a janos.kalman88@gmail.com címen lehet érdeklődni.