PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. május 26., kedd

Figyelem jó hír: lehet, hogy te is lekerültél a BAR-listáról?

Figyelem jó hír: lehet, hogy te is lekerültél a BAR-listáról?


A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR), régi nevén a BAR-lista adatain is meglátszik az elszámolás pozitív hatása a nem fizető adósokra: a februári 1,894 millióról március végére 81 ezerrel 1,813 millióra csökkent a fennálló mulasztások száma az adósok adatait tároló rendszerben.
Mint ismeretes, a devizahiteles elszámolás a nem fizető adósok esetében elsősorban a hátralékot csökkentette. Úgy tűnik, hogy a bankok nem teljesítő hitelekre vonatkozó statisztikáihoz hasonlóan már a KHR-ben is látható ennek első, pozitív hatása: az adósok egy részénél eltűnt a hátralék, így ezzel a fennálló mulasztások kis részéből megszűnt mulasztás lett. Persze félő, hogy a hátralékkal rendelkezők a jövőben is törlesztési gondokkal küzdenek, így könnyen visszakerülhetnek a rendszerbe.
Az 1,813 millió meglévő mulasztás így is borzasztóan soknak tűnik, ráadásul a megszűnt (egy éven keresztül kötelezően tárolt) 397 ezer esettel együtt 2,210 millió mulasztás még mindig bent van a rendszerben. A mulasztó, BAR-listás ügyfelek (pontos számuk nem ismert) aligha számíthatnak arra, hogy például a hitelkiváltó versenyben valamelyik banktól hitelt kapnak.
A KHR-ben 2012 óta már nemcsak a nem fizető, hanem törvény szerint a pozitív listás adósok is szerepelnek. Nekik kifejezetten előnyös, hogy a rendszerben vannak, az ugyanis arról árulkodik, hogy nincsenek, és az elmúlt egy évben sem voltak jelentős késedelemben. Március végén összesen 4,881 millió természetes személy adatait tartalmazta a KHR 7,927 millió élő és 1,252 millió megszűnt hitelszerződéssel.
Megismerhetjük saját adatainkat!

A Referenciaadat-szolgáltatók ügyfelének (természetes személyek és vállalkozások) joga van arra, hogy a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) róla tárolt adatokba betekintsen. Az ügyfél e jogát bármely Referenciaadat-szolgáltató bármely fiókjánál gyakorolhatja Saját Hiteljelentés igénylésével vagy közvetlen úton a BISZ Zrt.-n keresztül. A Saját Hiteljelentés díjmentes. (Forrás: BISZ Zrt.)