PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. május 29., péntek

Hamarosan jön a nemzeti “villany” és a nemzeti áram

Hamarosan jön a nemzeti “villany” és a nemzeti áram


Elmű-Émász: megtették a nagy bejelentést.
Megkezdődik a nemzeti közműszolgáltatás villamos energetikai lábának kialakítása.
Az MFB megveheti az Elmű-Émász egyetemes villamos energiaszolgáltatási üzletágát, a nemzeti közműszolgáltató megszerezheti az Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft-t, és az RWE értékesíti a hazai villamos energia elosztói társaságai 49 százalékos tulajdonrészét az MFB-nek – egyebek mellett erről írt alá a magyar kormány és az RWE szándéknyilatkozatot.
A Miniszterelnökség közleménye hangsúlyozza, hogy megkezdődik a nemzeti közműszolgáltatás villamos energetikai lábának kialakítása az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató szakmai irányítása alatt.
A megállapodás kitér arra is, hogy az MVM Magyar Villamos Művek a jelenlegi 26,15 százalékról 49 százalékra növelheti részesedését a Mátrai Erőművet üzemeltető társaságban, és szoros együttműködést alakíthat ki az RWE-vel az észak-magyarországi lignitvagyon hosszú távú kiaknázását szolgáló erőművi és bányászati fejlesztések érdekében.
A nemzeti közműszolgáltató hangsúlyozta: akár már néhány hónapon belül megkezdődhet az Elmű-Émász lakossági ügyfeleinek átvétele, a több szolgáltatási ág összehangolásával a nemzeti közműszolgáltató egyszerűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az ügyfélkiszolgálást – jelezte a társaság.
Az ENKSZ közleménye szerint tervezett tranzakciókkal megkezdődik a nemzeti közműszolgáltatás villamos energetikai üzletágának kialakítása a főváros és az észak-magyarországi régió területén.
Az ENKSZ-nél a társaság megalapítása óta intenzív szakmai munka folyik, amelynek pozitív hatásai a tulajdonosi elvárás szerint hosszabb távon tartósan érvényesülnek majd az egyetemes szolgáltatás területén – hangsúlyozták a közleményben.
A nemzetgazdasági szempontból kiemelt súlyú ENKSZ fő feladata, hogy hatékony, átlátható és takarékos működésével a biztonságos energiaellátás mellett hosszú távon fenntartsa a rezsicsökkentést. Emellett az ENKSZ olyan többletszolgáltatásokat is elérhetővé kíván tenni, mint az épületenergetikai tevékenység, amellyel lényegesen csökkenhet a nemzeti közműszolgáltatást választó ügyfelek energiafelhasználása. Ezzel nem csupán a fogyasztók energiaköltségeit lehet tovább csökkenteni, de az el nem használt energia révén az egész ország környezetterhelése is mérséklődik.
Az ENKSZ Zrt. az állami tulajdonba kerülő társaságoknál megkeresi azokat a lehetőségeket, ahol a külön-külön milliárdos költségeket felemésztő tevékenységek optimalizálása megvalósulhat. Az optimális üzemméret és költséghatékonyság elérése akkor történhet meg, amikor az ENKSZ már több közműágazatban is jelen lesz – hangsúlyozták.

Az ENKSZ a lakosság és a magyar társadalom érdekeit tartja szem előtt, ezért a nemzeti közműszolgáltatáshoz tartozó társaságok eredményét visszaforgatja a jobb ügyfélkiszolgálás és a további rezsicsökkentés érdekében – áll a közleményben.
A 2015 január végén született kormányhatározatnak megfelelően február második felében megalakult az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt., amelynek célja a rezsicsökkentés tartóssá tétele, az energiaellátás biztonságának erősítése, korszerű technológiák bevezetése és az ügyfélkiszolgálás egyszerűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé tétele.
A társaság munkájának eredményeként áprilistól már az egész ország területén igénybe lehet venni az ENKSZ-hez tartozó Főgáz egyetemes földgázszolgáltatását.
Az ENKSZ feladata a nemzeti közműszolgáltatási rendszer egységes, központi irányításának biztosítása, az állami közműszolgáltatások kialakítása és hosszú távú, fenntartható működtetése a földgáz-, a villamosenergia- és a távhőszolgáltatás ágazataiban, miközben nyereségét a szolgáltatás bővítésére, fejlesztésére és a rezsicsökkentésre fordítja.
Szerző: MTI
Forrás : www.vg.hu