PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. május 12., kedd

Itt a kormány 10 pontja – tudd meg mire számíthatsz

Itt a kormány 10 pontja – tudd meg mire számíthatsz


A kormány a tegnapi ülésén elfogadta a 2016-os költségvetést, ami júliustól már életbe is léphet a parlamenti szavazást követően – jelentette be a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén tartott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő a jövőbeni magyar gazdaságpolitika elemeit 10 pontban foglalta össze.
Orbán 10 pont
Íme a 10 pont :
- Továbbra sem akkor akarja a kormány adóztatni az embereket, amikor megkeresik, hanem amikor elköltik – utalt Orbán Viktor arra, hogy a kormány a fogyasztást adóztatja a munka helyett.

- Nem büntetik a családokat azért, mert sikeresek. Fennmarad az egyenesági öröklési illeték eltörlése.

- Nem segélyt hanem munkát szeretnének adni. A közmunkára fordított összeget a munkanélküliek számához igazítva folyamatosan biztosítják. Itt azt a célt említette, hogy mindenkinek legyen munkalehetőség, ha tud dolgozni.

- Segítik a vállalkozásokat: nem fogjuk megemelni a 10%-os társasági adókulcsot a kisvállalkozásoknak.

- Duális képzés fenntartása.

- Csökkentik az államadósságot. Igaz, emlékeztetett arra, hogy erre alkotmányos kötelezettség is van.

- Alacsonyan tartják a deficitet. Itt emlékeztetett arra, hogy volt egy pillanat, amikor nulla százalékos deficitet szeretett volna a költségvetésben, de átszámolták ennek a hatását és belátták, hogy ez egy lépésben nem megvalósítható, mert drasztikus hatása lenne.

- Megmaradnak a különadók, ez szerinte sérelmes a német vállalatoknak, de a költségvetési hiány alacsonyan tartása érdekében bent kell maradniuk az adórendszerben.

- A gyermektámogatási rendszert megtartja a kormány. Egyre több esetben a családi támogatásokat munkához fogja kötni a kormány. Példaként külön felhozta, hogy szeptember elsejétől a 3 évnél idősebb gyermek számára óvodai helyet biztosítanak.

- Meg fog maradni a munkahelyvédelmi akcióterv is. Tájékoztatása szerint ez 900 ezer embert érint Magyarországon.
A fenti pontok érdekessége, hogy már létező és ismert intézkedéseket jelentett be.