PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. május 19., kedd

Közüzemi tartozásod van? Itt van a 3 legjobb segítség!

Közüzemi tartozásod van? Itt van a 3 legjobb segítség!


Közüzemi tartozásod van? Itt van 3 segítség! – A sárga csekkek kíméletlenül jönnek és nagyon könnyű elcsúszni velük…ha egyet kihagytunk, kettőt már még nehezebb befizetni és csak jönnek és egyik pillanatról a másikra azt vesszük észre , hogy feltornyosultak a csekkek, a hullámok összecsaptak a fejünk felett, tanácstalanok vagyunk! közüzemi-számlatartozás


Ne féljünk segítséget kérni!

Segíthet a szolgáltató is, segíthet az önkormányzat is!Egy kis csúszás és már ki is kapcsolják a szolgáltatást…ne várd meg ezt a pillanatot, inkább lép mielőbb!Akár a lakásodra is ráterhelik az adósságot, ami sokáig elkísér…tegyél ellene!Ne ess kétségbe, van megoldás a problémádra!
1 – Védett fogyasztó lehetsz!
A hatályos törvények arra kötelezik a közüzemi szolgáltatókat, hogy egyes társadalmi csoportokkal kíméletesebb bánásmódot alkalmazzanak.
Ilyen csoportot jelentenek a szociálisan rászorulók csoportja és a fogyatékkal élők csoportja. Ezeknek a csoportoknak különféle kedvezmények járnak.
Ha lakossági ügyfél vagy és nem fizetted ki a tartozásodat, akkor felszólító levelet fogsz kapni az adott szolgáltatótól. Ebben a felszólító levélben nem csupán a fizetésre való felszólításnak kell benne lennie, hanem egy tájékoztatónak is a védett fogyasztóvá válásról. Ez a státus nem jár meg automatikusan, hanem igényelni kell.
Ha szociálisan rászorulsz vagy fogyatékkal élsz akkor kérelmezheted a védett fogyasztóvá nyilvánítást! A szociális rászorultságról szóló igazolást a helyi önkormányzatnál, a fogyatékosság szóló igazolást pedig a kezelőorvosodnál tudod beszerezni. A szociálisan rászorulók kérhetnek előre fizetős mérőórát, fizetési haladékot kaphatnak, részletfizetési lehetőséggel élhetnek.

2 – Részletfizetési lehetőség
Azt tudnunk kell, hogy a szolgáltatónak nem jó az ha kikapcsolja a szolgáltatást, így ezt igyekeznek elkerülni, ennek megfelelően az adósságot is rugalmasan kezelik, részletfizetésre is van lehetőség.
A gázszolgáltatók és az áramszolgáltatók egészen biztos adnak részletfizetési lehetőséget, de ha ezt vállaljuk, akkor a feltételeket is teljesítenünk kell. Ezt a részletfizetést, mint lehetőséget minden évben egyszer használhatod fel. Csak akkor használhatod ki, ha a megelőző időszakban rendes számlafizető voltál.
A pontos feltételekről tájékozódj a szolgáltatódnál! A kérelmezésre minden szolgáltató saját formanyomtatvánnyal rendelkezik, de akár interneted is kérelmezheted!A kérelmed elbírálásáról értesíteni fognak.
3 – Önkormányzati segítség
A helyi önkormányzatnál is fogsz lehetőséget találni a problémádra, de mindenképpen érdemes a családsegítőnél is futni egy kört a támogatások ügyében. Sok önkormányzatnak van saját adósságkezelési szolgáltatása, melynek keretében a rezsitartozásod egy részét kifizeti az önkormányzat. Ha az adott településen több, mint 40 ezer állandó lakos van, akkor kötelezően működtetniük kell adósságkezelési szolgáltatást.
A támogatás mértéke nem haladhatja meg az adósság 75%-át, és összege legfeljebb 300 ezer forint lehet. Az adósságkezelés időtartama pedig maximum 18 hónap, ami indokolt esetben egyszer hat hónapig meghosszabbítható.
Forrás: online-kalkulator.hu