PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. május 27., szerda

Már idén Szeptembertől lesz ingyenétkezés a bölcsődékben és óvodákban

Már idén Szeptembertől lesz ingyenétkezés a bölcsődékben és óvodákban

Az Országgyűlés mai döntéseivel újabb teher kerül le a gyermeket nevelők és a munkaadók válláról. Már idén szeptembertől több mint háromszor annyi gyermek tud ingyen étkezni a bölcsődékben és óvodákban, mint eddig, mert az ehhez szükséges többletforrásokat a parlament mai döntésével biztosította.
A foglalkoztatás is tovább nőhet, mert a kisgyermekes édesanyák, a pályakezdő fiatalok, az alacsony iskolázottságúak és a tartósan álláskeresők után idén júliustól a mezőgazdaságokban dolgozók foglalkoztatására is kiterjesztjük a Munkahelyvédelmi Akcióban biztosított adókedvezményeket.
Az államtitkár óriási emelkedésnek nevezte a változást, jelezve, hogy azoknak is térítésmentesen jár majd az étkezés, akik eddig féláron jutottak hozzá.
Megerősítette, hogy az érintettek körébe tartoznak a nagycsaládosok, a beteg vagy fogyatékkal élő gyermekek és testvéreik, valamint azon családok is, ahol a jövedelem nem haladja meg az egy főre eső havi nettó 90 ezer forintot.
Novák Katalin tájékoztatása szerint a kormány “nem turkál az emberek zsebében”, önbevallásos alapon kell nyilatkozatot tenni a jogosultságról.
Szólt arról is, hogy a szeptemberi kezdés miatt az idei évre 3,5 milliárd forint többletforrást állít be a kormány a költségvetésbe.

Lázár János , a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy szeptembertől napi háromszori ingyenes étkezést biztosítanak a bölcsődés és óvodás gyermekeknek. Elmondta, hogy csak a leggazdagabb szülőknek kell térítési díjat fizetniük, az ingyenes étkezés pedig 320 ezer gyermeket érint majd. A várható költség évente 12-13 milliárd forint lesz – mondta.
(fidesz.hu)