PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. június 18., csütörtök

Jön az új húszezres bankjegy

Jön az új húszezres bankjegy

A tízezres bankjegyek cseréjét tavaly ősszel kezdték, mára a bankók több mint fele új – jól halad a váltás. Ötszázas érmét továbbra sem tervez a jegybank, a húszezresek cseréjére viszont még az idén sort kerítenek.
Tavaly szeptembertől kezdte el a jegybank bevezetni az új, biztonságosabb papírpénzeket, az 1997-ben megjelent sorozat tagjai helyett. A csere folyamata a tízezres bankjegy leváltásával indult tavaly szeptemberben, és azóta számít hivatalos fizetőeszköznek. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Buksza blog kérdésére közölte: jelenleg a forgalomban lévő tízezresek 52 százaléka új bankjegy.
A bankjegycserékre jellemző, hogy a megjelenés utáni hónapokban az új címlet látványosan terjed, később lassabban. Ezután akkor gyorsul fel újra, amikor a jegybank megszabja az adott címlet bevonási határidejét, azaz megmondja, meddig használhatóak törvényes fizetőeszközként. Ilyen dátumot a régi tízezres esetén még nem jelöltek meg.
Jön az új húszezres bankjegy
A tízezres után a húszezrest cserélik le, az új bankjegy bemutatásának és bevezetésének időpontját még nem lehet pontosan tudni. A jegybank a Buksza kérdésére erről azt mondta: 2015 második felében kerül majd sor a fejlesztett 20 000 forintos bankjegyek kibocsátására. Arról, hogy ezután melyik bankjegy következik, csak később dönt az MNB.

Az érmék jóval tartósabbak, mint a bankjegyek, 2008 közepén emiatt döntöttek arról, hogy a kétszázas bankjegyet érmére váltják. Az 500-as fémpénzre váltását nem tervezi a jegybank, a mostani bankjegycserét a jelenlegi címletstruktúrával hajtják végre.
Forrás : www.nlcafe.hu