PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. június 24., szerda

Jövő szerdán ne menj a hivatalba!

Jövő szerdán ne menj a hivatalba!

2015. július 1-jén jön a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja, illetve a Semmelweis-nap is, így zárva vannak a hivatalok, a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is.
Július közepétől a bíróságokon ítélkezési szünet jön, a közigazgatási szerveknél pedig július végétől lesz igazgatási szünet.
Az ügyfélfogadás ilyenkor nem áll le.

Semmelweis Ignác, az anyák megmentője 1818. július 1-jén született Budán, ennek emlékére lett ez a nap a magyar egészségügy napja, és 2011 óta az egészségügyi és egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap is. Így ma ügyeleti rend lesz az egészségügyben – a háziorvosi és a kórházi ellátásban is.
A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagvállalataihoz tartozó gyógyszertárak is zárva tartanak július 1-jén – derül ki a HGYSZ közleményéből.
Ma a betegek és a vásárlók kizárólag az ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátás biztosítását – ilyenek például bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.
Július 1-je mintegy százezer közszolgálati tisztviselő számára is munkaszüneti nap, ezért zárva lesznek ma az okmányirodák, a kormányablakok és a szakigazgatási szervek, szünetel a munka a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban is. Július végétől augusztus végéig tart majd a nyári igazgatási szünet valamennyi közigazgatási szervnél.
Ez alatt az ügyintézés nem áll le, biztosítják a zavartalan ügyfélfogadást és feladatellátást. Az okmányirodák a nyári időszakban is mindenhol garantálják a folyamatos ügymenetet, azonban a kiemelt ügyfélforgalom miatt megnövekedhet a várakozási idő hossza. Ezek elkerülése érdekében érdemes igénybe venni az időpontfoglalás lehetőségét az okmányirodákban.

1997 óta
A köztisztviselők napjának megünneplését a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (MKKSZ) kezdeményezte 1996-ban a köztisztviselői törvény 1992. évi életbelépésének emlékére. 1997. július 1-jén tartották meg először. A köztisztviselők napját 2001-től munkaszüneti nappá nyilvánították.
Forrás : www.metropol.hu