PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. június 8., hétfő

Minimálbér és bérminimum 2016 – Több pénzt kell adni az alacsony keresetűeknek

Minimálbér és bérminimum 2016 – Több pénzt kell adni az alacsony keresetűeknek

Minimálbér és bérminimum 2016 – Több pénzt kellene adni az alacsony keresetűeknek, mert minden, nekik adott forint nemcsak az ő helyzetükön javít, hanem a fogyasztáson keresztül segíti a gazdasági növekedést is – mondta Burány Sándor (MSZP), az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
Minimálbér és garantált bérminimum 2016
Burány Sándor hangsúlyozta: az MSZP örül annak, hogy a hazai gazdaság főbb mutatói kedvezően alakulnak, azonban a Központi Statisztikai Hivatal adatainak elemzéséből kiderül, a magyar gazdasági növekedés szerkezete egészségtelen, mert elsősorban az exportra dolgozó multinacionális cégek és a “stadionokat építő” építőipar jó teljesítménye áll a kedvező adatok mögött. Mint mondta, az is kiderül az adatokból, hogy a fogyasztás továbbra is nagyon alacsony és a beruházások is visszaestek. A minimálbér és a garantált bérminimum összegének emelése javíthat az ország gazdasági helyzetén is.
Hozzátette, a KSH adatai szerint a szolgáltatásban a legtöbb ágazat teljesítménye nemhogy nőtt volna, hanem visszaesett, legnagyobb mértékben a kereskedelem és vendéglátás adatai romlottak. Világos, hogy nincs elég pénze a magyar embereknek ahhoz, hogy ezeket a szolgáltatásokat igénybe tudják venni – mondta.
Emlékeztetett rá: az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint sokkal több cég szűnik meg Magyarországon, mint amennyit alapítanak, a megszűntek többsége pedig kis- és közepes vállalat, amelyek ugyan nem sokat tesznek hozzá a gazdaság teljesítményéhez, de ők foglalkoztatják a munkavállalók jelentős részét ebben a szektorban.
Minimálbér-és-garantált-bérminimum-2016-777x437
Burány Sándor hangsúlyozta: ezért az MSZP változatlanul azon az állásponton van, hogy több pénzt kell adni az embereknek, elsősorban az alacsony keresetűeknek, ezt, valamint a társadalmi igazságosságot szolgálta adójavaslatuk is, amely az alacsony keresetűek számára 5 és 10 százalékos új adómértékről szólt. Mint mondta, Magyarországon minél kevesebbet keres valaki, annál inkább elkölti az utolsó fillérig a jövedelmét. Éppen ezért minden egyes fillér, amit az alacsony keresetűek kapnak, nemcsak az ő helyzetükön javít, hanem a fogyasztáson keresztül a gazdasági növekedést is segíti – mondta.
Forrás : (MTI)