PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 29., szerda

Augusztustól már csak így lehet a közlekedési kedvezményt érvényesíteni

FIGYELEM! Augusztustól már csak így lehet a közlekedési kedvezményt érvényesíteni

Augusztustól az utazási kedvezmény igénybevétele a plasztiklap kiváltásához köthető. Regisztráltatni a fővárosi kerületi és a járási kormányablakoknál, valamint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál lehet.


Augusztusban lépnek hatályba a június végén módosított személyszállítási törvény közlekedési kártyára vonatkozó szabályai, amelyek egyebek mellett kimondják: az utazási kedvezmény igénybevétele a kártya kiváltásához köthető. A jogszabály úgy határozza meg a közlekedési kártyát, hogy az megfelel az egységes elektronikuskártya-kibocsátási keretrendszer feltételeinek és – kormányrendeletben meghatározott – utazási okmányként használható.
A közlekedési kártya mint másodlagos kártya, ha annak műszaki és technikai feltételei adottak, a tulajdonosa kérelmére a személyi igazolvány kártyájához rendelhető. A kártyához a felhasználónak előbb regisztráltatnia kell magát, ezt a feladatot a hét elején megjelent kormányrendelet a fővárosi kerületi és a járási kormányablakokra, valamint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalára bízza. A regisztrációkor a kártyát használni kívánó személyazonosító adataira, lakcímére, fotójára és – ha a 14. életévét betöltötte – aláírására kell.
Forrás : www.hirado.hu