PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 22., szerda

Beiskolázási segély – támogatás iskolakezdéshez

Beiskolázási segély – támogatás iskolakezdéshez

Számos támogatás létezik az iskolakezdés anyagi nehézségeinek megkönnyítéséhez, némelyek nagyon jól ismeretek, mások kevésbé. A beiskolázási segély az egyik legkevésbé ismert támogatás. Egy támogatási forma, melyet a helyi önkormányzattól tudsz igényelni amennyiben elérhető az adott önkormányzatnál!


Nagyon fontos, hogy minden önkormányzat saját maga szabályozza, hogy egyáltalán tud-e ilyen támogatást adni, és milyen feltételekkel.
A határidők változnak, általában augusztus vége és szeptember vége között, de van, olyan önkormányzat is ahol egészen 2015. október 31-ig igényelheted a beiskolázási segélyt.Ne maradj le róla.Ha csak pár ezer forintot kapsz az is pénz, és jól jöhet, hogy kipótoljon valamit.
Beiskolázási segélyt nem minden önkormányzat ad, nem kötelező támogatás csupán adható. Itt felsorolunk néhány önkormányzatot, melyeknél biztosan van beiskolázási segély.A teljesség igénye nélkül : Óbuda, Hegyvidéki önkormányzat, Újhartyán, Lipótváros, Jánosháza, Gyál, Soroksár, Csanádapáca, Vác, Sümeg stb. Mindenki érdeklődjön a helyileg illetékes önkormányzatnál, hogy náluk van – e beiskolázási segély és ha igen milyen feltételeknek kell megfelelni a támogatás igénylőjének.
Természetesen meg van szabva egy bizonyos jövedelem határ, csak ha az alatt van az egy főre jutó jövedelem, akkor jogosult a támogatásra az igénylő.Van olyan önkormányzat, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét.A beiskolázási segélyt általános iskolás és nappali tagozaton tanuló középiskolás gyermekek szülei kaphatják meg.
Sajnos konkrét feltételekről nemigen lehet beszélni, mert a feltételek minden önkormányzatnál sajátosak, másak és műszak.Van olyan önkormányzat ahol 20 éves korig lehet igényelni a beiskolázási segélyt, van ahol 23 éves korig adják.Van ahol feltétel, hogy a gyermek nem részesülhet rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben.Egyes önkormányzatoknál az a fiatal felnőtt is kaphat beiskolázási segélyt, aki a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató 25 évesnél fiatalabb és önálló keresettel nem rendelkezik.
Láthattátok a cikkből, hogy a feltételek merőben másak az egyes önkormányzatoknál, így valóban érdemes utánajárni, hogy a helyi önkormányzatnál, hogyan működik a beiskolázási segély!