PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 26., vasárnap

Családi pótlék, GYED, GYES utalás augusztusban

Családi pótlék, GYED, GYES utalás augusztusban

Sajnos a családi pótlék és az egyéb családtámogatások utalási időpontja nagyon sok család számára igen fontos dátum, hiszen minden forint be van osztva, így egyáltalán nem mindegy, hogy mikor érkezik meg az ellátás a számlára, illetve a postás mikor hozza!
A 2015 év utalások dátumai :


2015. augusztus 3 A KÖVETKEZŐ UTALÁS időpontja!
2015. szeptember 1.
2015. október 1.
2015. november 3.
2015. december 1.
Az utalási időpontok tájékoztató jellegűek!
Figyelem ezek utalási napok, még nem azt jelenti, hogy ezen a napon a számládon van a pénz. A számlákra csak az utalást követő 1-2 napon belül kerül rá a pénz, ez attól függ, hogy melyik banknál vezeted a számládat!
Postai kézbesítés esetén, azokon a napokon érkezik az ellátás, amelyről minden család értesítést kapott, de általánosságban elmondható, hogy a posta esetén az utalás utáni 2-5 napon belül várhatóak a posta kézbesítések !
A pletykákkal és híresztelésekkel ellentétben sajnos idén augusztusban sem lesz dupla családi pótlék az iskolakezdés megsegítésére.Terjesszétek ezt az információt nehogy valaki hiába várja! KÖSZÖNJÜK!
Ezúton is felhívjuk ügyfeleink szíves figyelmét arra, hogy az ellátásokhoz hamarabb és biztonságosabban jutnak hozzá, amennyiben bankszámlájukra kérik a folyósítást. Ezt írásban, a kérelem saját kezű aláírásával kérhetik a bank és bankszámla megjelölésével az ellátást folyósító Igazgatóságnál. A kérelem elektronikus úton történő benyújtását
nem áll módunkban elfogadni.Magyar Államkincstár.


Családi pótlék
Központi telefonos ügyfélszolgálat:
1/452-2910, 30/344-0045, 70/460-9005, 20/881-9535
Az ügy általános leírása
Családtámogatási ellátás, amelyre jogszabályban meghatározott személyek (leggyakrabban szülők) szerezhetnek jogosultságot meghatározott életkorú, saját háztartásban nevelt gyermekükre tekintettel. A családi pótlék nem alanyi jogon jár, megállapítása iránt kérelmet kell előterjeszteni az erre rendszeresített formanyomtatványon. A családi pótlék havi összegét az Országgyűlés évente határozza meg, a gyermekszám növekedésével a gyermekenkénti összeg emelkedik. Egyedülálló és beteg gyermeket nevelő személyek részére magasabb összegű családi pótlék állapítható meg a családtámogatási törvény feltételei szerint.
Az ügyintézés folyamata
A formanyomtatványt és az ahhoz csatolt, az igényelbíráláshoz szükséges jogszabályban meghatározott dokumentumokat a lakóhely szerint illetékes kincstár igazgatósághoz kell benyújtani (postán vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodán), illetve amennyiben a kérelmező munkahelyén működik családtámogatási kifizetőhely, a kifizetőhelynél kell a kérelmet benyújtani, előterjeszthető továbbá a illetékes megyei kormányhivatal „Kormányablak” Integrált Ügyfélszolgálati Irodáján, valamint a kérelmező munkahelyén működő társadalombiztosítási kifizetőhelyen is. A hatóság az igényelt ellátásról 21 napon belül dönt. A családi pótlék utalására havonta, legkésőbb a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig, bankszámlára utalás esetében 3. napjáig kerül sor.