PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 20., hétfő

Friss – többször fog járni akadálymentesítési támogatás a mozgássérülteknek

Friss – többször fog járni akadálymentesítési támogatás a mozgássérülteknek

Nagyon friss az örömteli hír, mely szerint többször is igényelhetnek majd akadálymentesítési támogatást a mozgássérültek. Az új szabályozás, már akár a jövő évben, azaz 2016-tól érvénybe léphet!
Varaga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter kezdeményezi az ide vonatkozó jogszabályok mielőbbi módosítását, így sokkal több állami támogatáshoz juthatnak a mozgássérültek.


Eddig csak egyszer járt ez a támogatás a mozgássérülteknek, ami ugye komoly gondot okozhat azoknak, akik új lakásba költöznek, hiszen erre már nem járt a támogatás eddig. A jogszabály módosítással most ezen a helyzeten kívánnak módosítani.A jelenleg hatályos törvények szerint minden mozgássérült csak egyetlenegyszer igényelheti az akadálymentesítési támogatást, a jövőben ez másképp lesz!
Sajnos sokszor az mozgássérült embernek anyagi támogatás híján önmagának kell akadálymentesíteni a saját lakását, amelyet sokszor erőn felül kell elvégezniük, mind anyagi szempontból, mind pedig fizikai szempontból. Ez embertelen és cseppet sem méltányos, ezt a helyzetet fogja kezelni a jogszabály módosítás.
Az ombudsman azt sem tartja indokoltnak és jogszerűnek, hogy az igénylőnek, ha nem vesz fel külön banki kölcsönt, díjat kell fizetnie az akadálymentesítési támogatásra való jogosultság elbírálásáért.
A Nemzetgazdasági Miniszter intézkedik az ügyben és az új szabályozás akár már 2016. január 1-vel életbe is léphet!
MTI nyomán, szerző K.A.