PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 20., hétfő

Könnyen lehet, hogy mindenki adóbevallását a NAV fogja megcsinálni

Könnyen lehet, hogy mindenki adóbevallását a NAV fogja megcsinálni


Az Origo információi szerint két év múlva megszűnhet az adóbevallás jelenlegi formája a magánszemélyek és a cégek számára.

Két év múlva már a NAV készítheti el a személyi jövedelemadó bevallásunk, írja az Origo. Az NGM tervezete szerint, amelynek létét a minisztérium megerősítette a lapnak, 2017-től megfordulna a bevallás folyamata.


Az adóhatóság készítené egy javaslatot a magánszemélyek részére, és nekik kéne azt jóváhagyniuk. A tervezet alapján a munkáltatóknak sem kellene pontos kimutatást készíteniük az éves be- és kifizetésekről.

Hivatalos döntés még nincs a változtatásokró
l, egyelőre dolgoznak rajta. A rendszer nem szüntetné meg a bevallást teljesen, azt a kedvezmények, illetve egyéb jövedelmek miatt továbbra is kiegészíthetné az adózó. Így viszont nem teljesen világos, hogy miben lesz más mindez a mostani egyszerűsített bevalláshoz képest azon túl, hogy feltehetően kiterjeszti olyanokra is, akik most nem vehetik azt igénybe.

Az MTI szerint tavaly 350 ezren éltek az egyszerűsített bevallás lehetőségével.
Forrás : vs.hu