PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 30., csütörtök

Megszűnik a NAV – új adórend jön!

Megszűnik a NAV – új adórend jön!

Nem cáfolta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tulajdonképpeni megszüntetésével, illetve kormányhivatalokba olvasztásával járna az új adóeljárási rend.


A Népszabadság szombaton számolt be az új tervekről, amelyek szerint a tervezett adóreform egyik elemeként a kormányhivatalokhoz telepítenék az ügyintézést és az elsőfokú eljárások jelentős részét, a másodfokú adóeljárást pedig a bíróságokra bíznák (a hivatal helyett).
A nemzetgazdasági tárca a Világgazdaság kérdésére válaszolva ugyan nem erősítette meg az információkat, ám nem is cáfolta azokat, mondván: a kormány minden lehetőséget megvizsgál. Tulajdonképpen korainak mondták a szervezeti leírást. Annyit közöltek: álláspontjuk szerint „az adózást, az adóeljárást, az adó- és vámhivatal adózóval mint ügyféllel való kapcsolatát új alapokra kell helyezni”.
Ebben az első lépést jelenti az adózás újraszabályozása, amelyen „piaci és adóhivatali szakemberek bevonásával” most is dolgoznak. A NAV szervezeti struktúrájának kialakítása a második lépés – szól az NGM válasza, amely szerint a végleges struktúrának az új adóeljárás által lefektetett szabályokhoz kell majd igazodnia.
A kormány törvényalkotási programjában októberi benyújtási határidővel található meg az adózás rendjéről szóló törvény, és – részben ehhez kapcsolódóan – az adóhivatal jogállásáról szóló jogszabály. Igaz, ez utóbbinál csak a hivatalnál alkalmazott életpályamodell bevezetése szerepel indokként, ám a kormányzat már többször kifejezte: ennél nagyobb átalakításokra gondol. Ezt jelzi, hogy a törvényalkotási programban a módosítás terjedelmét „nagy” jelzővel látták el, ami szintén arra utal: nem csupán a fizetések emelését lehetővé tevő életpályamodell bevezetéséről van szó.
A tervezett átalakítások és az életpályamodell bevezetésének csúszása, az alacsony fizetések és az emiatt távozók nagy száma együttesen vezetett Vida Ildikó NAV-elnök lemondásához is. Ezzel vált nyilvánvalóvá a hivatal és az adóhatóság konfliktusa, a tervezett átalakítás ugyanis a hivatal vezetése szerint szakmailag elfogadhatatlan.
Így például a kormányhivatalokhoz telepített adóügyintézés járási szintű szervezetet jelent, amit viszont könnyű nehéz helyzetbe hozni a cégek folyamatos átköltöztetésével (ilyenkor ugyanis csak az iratok vándorolnának). A bíróságok ráadásul nem feltétlenül bírnak ennyi ügyet kezelni, miközben a szakembergárda is hiányzik ezen a területen.
Szerző: VG
Forrás : vg.hu