PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 4., szombat

Szeptember 1-től az óvoda ellenőrizheti a gyermekünk valódi tartózkodási helyét

Szeptember 1-től az óvoda ellenőrizheti a gyermekünk valódi tartózkodási helyét – HIVATALOS HÍR a Magyar Közlönyből

Szeptember 1-től újabb jogszabály lép életbe, melyet mindenképpen érdemes komolyan vennünk, ugyanis ha nem teszünk eleget a törvényben előírt kötelességeinknek gyermekünket kirúghatják az óvodából!


Szeptember 1-től az óvodának joga van kérni a szülőtől, hogy igazolja azt, hogy a gyermek valóban azon a lakcímen él, ahová bejelentették.Ha bármilyen olyan gyanú merül fel, hogy a gyermek mégsem azon a lakcímen él életvitelszerűen, ami a bejelentett lakcím, vagyis a nyilvántartott lakcíme akkor az óvodavezető, vagy a fenntartó által szervezett bizottság jogosult felszólítani az óvodába jelentkező gyermek szülőjét.
Amikor a szülő megkapja, kézhez veszi a felszólítást, onnantól kezdve 15 napja áll rendelkezésre, hogy bizonyítsa, hogy gyermeke a nyilvántartásba vett lakcímen él.Ezt egy a helyileg illetékes védőnő által kiállított igazolással lehet igazolni az óvoda felé.
Ha a szülő nem tesz eleget ennek a kötelességének, akkor családlátogatásra kell számítania, melynek körülményeit meg kell teremteni, azaz be kell engednie az érkező bizottságot.A bizottság három időpontot ajánl fel a családlátogatás időpontjára, ezek közül egyiket mindenképpen ajánlatos elfogadni!
Ha egyik felajánlott alkalommal sem engedjük be a bizottságot az otthonunkba, akkor vélelmezik, hogy a gyerek nem életvitelszerűen lakik a bejelentett lakcímen, ennek alapján pedig kirúghatják az óvodából.