PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 13., csütörtök

Ekkor lesz kötelező lecserélni a régi személyidet

Ekkor lesz kötelező lecserélni a régi személyidet

Hónapok óta szólnak hírek a hamarosan bevezetni kívánt e kártyáról, vagyis csodakártyáról, az személyiről, amely egyetlen kártyában fogja tartalmazni a személyi igazolványunkat, a lakcímkártyánkat, a TB kártyánkat és az adókártyánkat is. Az ára 5 ezer forint lesz az emberek nagy részének, de persze lesznek olyanok is akik olcsóbban juthatnak hozzá, sőt olyanok is lesznek, akik ingyen megkapják!


Mikortól is jön az E kártya?

Ha friss a személyink, akkor se essünk kétségbe, mert az új kártyát 2016-től felmenő rendszerben kívánják bevezetni.Vagyis csak akkor kötelező igényelni az új kártyát, ha már minden, személyazonosság igazolására alkalmas dokumentumod – személyi, jogsi, útlevél – lejárt.
A kártya ára:
- 5000 forint lesz a legtöbb állampolgárnak.
- 1500 forint lesz, azoknak, akik a régi személyi lejárta miatt igénylik az új kártyát.
- a 18 év alatti és a 65 év fölötti állampolgárok a személyi lejárta esetén ingyen kapják.
Mennyi lesz a kártya érvényessége?
- 18 évesnél fiatalabbak esetében 3 éves az érvényessége
- felnőtteknél 6 éves az érvényessége.
- 65 év felettiek kártyája nem jár le soha
Egyesíti a személyit, a lakcímkártyát, a TAJ-kártyát és az adókártyát is. Ezen kívül tartalmaz még ujjlenyomatot és elektronikus aláírást is az új okmány. Fontos lehet, hogy az ujjlenyomat megadása visszautasítható, anélkül is kiadják a kártyát.