PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 8., szombat

Ennyibe fog kerülni a zöld rendszám – már igényelhető!

Ennyibe fog kerülni a zöld rendszám – már igényelhető!

A fehér, kék és sárga rendszám után újabb szín jelenik meg a magyar rendszámokon, ezzel janizhatnak mostantól a környezetbarát és pénzes emberek.
Már a kormányhivatalokban is igényelhető a legújabb színű magyar rendszám, a zöld – közölte az elektromobilitás terjesztésére létrehozott Jedlik Ányos Klaszter kedden. Módosítottak a jogszabályokon, így a villanyautókra mostantól lehet zöld rendszámot igényelni, ami több kedvezményre is jogalapot ad majd.


A kormány nyáron fogadta el a Jedlik Ányos Tervet, aminek épp az elektromos kocsik és egyéb közlekedési formák elterjesztése a célja. A Klaszter amúgy szeptember 30-ig letesz a kormány elé egy javaslatcsomagot a témáról, ez konkrét törvénymódosítási ajánlásokat is tartalmaz. A cél, hogy az uniós irányelveknek megfelelően 2020-ig a hazai kocsik 1,5 százaléka elektromos autó legyen.
Forrás : http://www.hir24.hu
A környezetbarát autókra már most igényelhető a zöld rendszám, de egyelőre zöld fólia híján csak kicsit később tudják az új rendszámokat legyártani. Egyelőre még nincsenek pontos információk arról, hogy milyen kedvezményekkel fog járni a zöld rendszámtábla, de biztos, hogy jó pár, sokak által nagyon imádott kedvezmény lesz! 
Mégis milyen kedvezményekre számíthatunk? Adókedvezmény, buszsávok szabad használata, parkolási- vagy útdíjkedvezmény .
A zöld rendszámtábla ugyanannyiba fog kerülni, mint hagyományos társas, azaz 8500 forintot kell kifizetni érte!
A tárca azt javasolja, hogy az érintettek várják meg az őszi kormánydöntést a kedvezmények pontos mértékéről.