PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. augusztus 5., szerda

Ezentúl szigorú szabályok vonatkoznak a jegyellenőrökre és a közterület felügyelőkre

Ezentúl szigorú szabályok vonatkoznak a jegyellenőrökre és a közterület felügyelőkre

Nem ácsoroghatnak zsebre tett kézzel a megállóban, nem ehetnek és rövidnadrágot sem viselhetnek a BKK-ellenőrök a szolgálati idejükben. Szigorítottak az intézkedések szabályain is, valamint ezentúl a közterület-felügyelet írja elő, hogy az ellenőrök mikor, melyik vonalon ellenőrizzék az utasokat. A BKK dolgozóinak szakszervezete szerint a szabályozás zavarokat okozhat a munkatársak körében.


Szigorított a szabályain a BKK és a közterület-felügyelet. Újdonság, hogy a szolgálat szervezését július óta a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága végzi. A közterület-felügyelet írja elő, hogy az ellenőrök mikor, melyik vonalon ellenőrizzék az utasokat.
ellenőr
Illusztráció. (MTI-fotó: Máthé Zoltán)
Az új szabályozás előírja, hogy az ellenőröket minden esetben két közterület-felügyelőnek kell kísérnie. Ez azt is jelenti, hogy ezentúl nem csoportosan dolgoznak az ellenőrök, kollégáik helyett a hatóság emberi lesznek mellettük.

A BKK dolgozóinak szakszervezete aggályosnak tartja, hogy az ellenőröknek ezután kollégáik nélkül, egyedül kell végezniük munkájukat, csak a két közterület-felügyelő lehet velük – mondta Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke. Ha ugyanis konfliktus adódik az utas és az ellenőr között, és erről jelentést kell írnia, akkor könnyen megtörténhet, hogy a közterület-felügyelők másképp emlékeznek, az ellenőr magára marad az álláspontjával.
Az új szabályozás pontosan előírja, hogy az ellenőrök és az őket kísérő közteresek mit tehetnek és mit nem. A közteres az ellenőr és az utas konfliktusába csak akkor avatkozhat be, ha utóbbi nem igazolja magát. Ilyenkor megengedett a kényszerintézkedés, beleértve a gázspray használatát, aminek a következményeire azonban fel kell hívni a bliccelőnek tartott utas figyelmét.
Újítás az is, hogy ezentúl a közterület-felügyelők ruháján apró kamera lesz, amely rögzítheti a vitás helyzeteket. Az ellenőrök ruházatát is érinti a szabályozás, kánikulában sem viselhetnek rövidnadrágot és szandált, az ingüket nem gombolhatják ki és nem lehet náluk reklámszatyor.
Forrás: 180 perc/Kossuth Rádió, hirado.hu