PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 12., szerda

Fontos változás lépett életbe augusztustól a rokkantsági ellátásban

Fontos változás lépett életbe augusztustól a rokkantsági ellátásban

A kormány változtatott a rokkantsági ellátáson, az új egészségügyi törvény életbe lépésével a rokkantsági ellátásban is változások következtek be. Augusztus 1-jétől már nem minden rokkantsági ellátásban részesülőnek kell részt vennie a korábban kötelezően előírt orvosi felülvizsgálaton.


2012-ben év elején eltörölték a rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjat, így ezeket az embereket tulajdonképpen 2 táborra osztották jöttek a a rokkantsági ellátásban és a rehabilitációs ellátásban részesülők.Így az egészségkárosodott emberek a 2 csoport egyikébe kerültek bele.Ezt követően ellátásukat már nem nyugdíjnak hívták, hanem megváltozott munkaképességű személyek ellátásaként folyósították.

Ezek a módosítások
, akkor nem érintették semmilyen szinten az ellátás összegét, ugyanazt kapták az emberek, amit korábban.A felülvizsgálat rendszerét igen sokan bírálták, ugyanis sokakat teljesen feleslegesen rendeltek vissza kötelező felülvizsgálatra, hiszen már megállapították róluk, hogy egészségromlásuk visszafordíthatatlan de mégis meg kellett jelenniük a rendszeres felülvizsgálatokon!
Átalakítják a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatát! Nem kell többé bizottság elé állniuk, azoknak, akikről előzőleg egy bizottság már kimondta, hogy az egészségromlása végleges, sőt, akkor sem, ha a leletei vagy más iratok alapján egyértelműen el lehet dönteni, hogy alkalmas-e vagy sem valamilyen munkavégzésre.
Nem kell újra a bizottság elé állnia annak, akiről már megállapították, hogy egészségromlása visszafordíthatatlan. A kérelmek elbírálását is felgyorsítják – írja a Népszava.