PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 12., szerda

FRISS – A helyjegyes vonatokon júliustól nem utazhatnak kutyák

FRISS – A helyjegyes vonatokon júliustól nem utazhatnak kutyák

A július elejétől érvényes szabály szerint a gazdik nem utazhatnak kedvenceikkel helyjegyes járatokon – például InterCityn. A pénztáros ilyen helyjegyeket jelenleg nem adhat el…
A vasúttársaság az utasok érdekére hivatkozva tiltotta el a helyjegyes járatokról az ebeket. A magyarázat úgy szól, hogy ha valaki fél a kutyánktól vagy allergiás a kutyaszőrre, nem ülhet máshová, hiszen helyjegye köti.


A sebesvonat szóba jöhet, de mindannyian tudjuk, hogy ez mit jelent. A Balatonra eljutni mondjuk a fővárosból, kánikulában, felér egy állatkínzással. A korábbi kényelemtől elesett gazdik tehát bosszankodnak. A kutyusok véleményét pedig jobb, ha nem is firtatjuk…

A sajtó értesülései szerint
a MÁV olyan megoldást tervez, hogy a helyjegy megvételekor jelezni kell majd, hogy kutya lesz a vonaton, s akit ez zavar, kaphat máshová helyjegyet.
Forrás : allaportal.hu
A MÁV az utasok érdekére hivatkozva tiltotta el a helyjegyes járatokról (például Inter City) a kutyákat júliustól. A magyarázat az, hogy ha valaki fél a kutyáktól vagy allergiás a kutyaszőrre, nem ülhet máshová, hiszen helyjegye oda köti. A jelenlegi helyzet megoldására a MÁV azt tervezi, hogy a helyjegy megvételekor jelezni kell majd, hogy kutya lesz a vonaton, s akit ez zavar, kaphat máshová helyjegyet – olvashatjuk az allatportal.hu oldalon.