PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 18., kedd

Így juthatsz 31.500 forinthoz ha van gyermeked!

Így juthatsz 31.500 forinthoz ha van gyermeked!

Több, mint 30 ezer forintos támogatást ad sok munkáltató iskolakezdésre.
Egy támogatás, mely nagyon sokaknak jelenthet megoldást egy komoly problémára.A nehéz helyzetben az önkormányzat és a főnököd is besegíthet. A szeptember a legtöbb családban az iskolakezdésről és annak anyagi nehézségeiről szól.


Ezt a problémát hivatott megoldani az erre kialakított támogatási rendszer, melynek keretében az önkormányzattól és a főnöködtől is kaphatsz segítséget! A magas költségek miatt, akár 60 ezer forintos támogatást is kaphattok, így most mindenképpen érdemes tájékozódni.
Az iskolakezdéskor sok családnak fő a feje, hogy miből indítja el gyermekét szeptemberben az iskolába ugyanis már az általános iskolás tankönyvcsomagok árai is jóval meghaladják a 20 ezer forintot és akkor még nem számoltunk a tanszerekkel, tolltartó, iskolatáska, ceruza, radír, technika csomag és még sorolhatnám a kötelező felszereléseket, és még ott vannak a tornaórához szükséges ruhadarabok, a tisztasági csomag kellékei stb. ilyenkor természetes, hogy jól jön az anyagi segítség.
A támogatás összege családonként, akár 60 ezer forint is lehet.Azok a családok, akiknek a gyermeke közoktatási intézményben tanul támogatást kérhetnek a főnöküktől, melynek összege a minimálbér 30%-a lehet. Ez forintosítva harminc ezer forintot jelenthet szülőnként, vagyis a 2 szülő esetében összesen 60 ezer forinttal járulhat hozzá a munkáltató az iskolakezdés költségeihez.
Ezeket a pénzeket utalvány formájában juttatják el a szülőkhöz, melyeket már júliustól kezdve fel lehet használni.Az iskolakezdési utalvány kizárólag az állami tankönyvkiadó a KELLO üzleteiben használhatók fel, melyek az országban 20 helyen, a nagyobb városokban vannak.Az utalvány egyéb tanszerekre is beváltható.
A munkáltató által adott összeget az önkormányzatnál ki lehet egészíttetni. Ők is adhatnak az iskolakezdéshez utalványt, de akár iskolakezdési csomagot is felajánlhatnak a családnak.Az önkormányzat a családokat általában 5-10 ezer forintos összeggel támogatja.
Az összesen elnyerhető összeg 40-70 ezer forint között mozog. Jelenleg az első 2 osztályban a gyermeke tankönyvellátása ingyenes, azonban ezeket a könyveket vissza kell adni a tanév végén. A harmadik osztálytól a tankönyvcsomagot már ki kell fizetni, mely valóban akár 20 ezer forintnál is többe kerülhet és ez a csomag még nem tartalmazza a nyelvkönyveket, melyekről tudjuk, hogy áruk igen boros, ez még hozzáadódik az előző 20 ezer forintos költséghez.
A számítások szerint egy gyermek iskolába indítása elérheti a 100 ezer forintos költséget, ami igen jelentős kiadást jelent egy átlagos magyar családnak, ugyanis ez az összeg magasabb, mint a minimálbér.
Mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni az iskolakezdéshez kapcsolódó támogatásokat, mert óriási segítséget jelenthetnek egy átlagos bérből élő család életében, hiszen, akár a beiskolázási költségeknek több, mint a felét is jelentheti, ami igazán komoly anyagi segítség a mai világban!

A cikk forrása: http://erdekes.org/2015/08/18/igy-juthatsz-31-500-forinthoz-ha-van-gyermeked/