PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 11., kedd

Így kérhetsz szeptembertől ingyenes étkezést a gyereknek az óvodában, bölcsődében

Így kérhetsz szeptembertől ingyenes étkezést a gyereknek az óvodában, bölcsődében

Szeptember 1-jétől lényegesen több bölcsődés és óvodás gyermeknek jár ingyenes étkezés.

A bölcsődés és óvodás gyermekek közül az alábbiak számára 2015. szeptember 1-jétől az étkezés ingyenes lesz:



- rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek,
- tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek,
- gyermek olyan családban él, amelyben tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek,
- gyermek olyan családban él, amelyben három vagy több gyermeket nevelnek,
- gyermek nevelésbe vételét rendelte el a gyámhatóság,
- gyermek olyan családban él, amelyben az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett összegének 130 százalékát (2015.évben 89.408 forintot)

Az ingyenesség igénybevételéhez a „NYILATKOZAT gyermekétkeztetés normatív kedvezményének igénybevételéhez bölcsődei ellátás és óvodai nevelés esetén megnevezésű nyomtatványt kell kitölteni” és azt kitöltve az intézményvezetőnek (bölcsőde, óvoda vezetőjének) benyújtani.
A nyilatkozat átvehető bármelyik bölcsődében, óvodában, és az önkormányzat ügyfélszolgálatán (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3.), valamint letölthető az önkormányzat honlapjáról.

A nyilatkozat 2015. szeptember 1-jét megelőzően is benyújtható, de a kedvezmény legkorábban szeptembertől vehető igénybe.
Az étkezést minden hónapban az intézményvezető által megjelölt napon meg kell rendelni és a kiállított számla másodpéldányát aláírni.

Szeptember hónapra a megrendelés időpontjai:

Óvodákban: 2015. augusztus 25. (kedd), és 26. (szerda)
Bölcsődékben: 2015. augusztus 31.

Ha a gyermekétkeztetést betegség vagy más ok miatt a gyermek nem veszi igénybe, a szülő/törvényes képviselő/gondviselő köteles bejelenteni az intézményvezetőnél:
- a távolmaradást és annak várható időtartamát,
- a gyermek mikor veszi igénybe újból a gyermekétkeztetést.

Forrás: 15.kerulet.ittlakunk.hu

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/08/10/igy-kerhetsz-szeptembertol-ingyenes-etkezest-a-gyereknek-az-ovodaban-bolcsodeben.php