PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. augusztus 12., szerda

Jó hír – Leállnak a behajtások

Jó hír – Leállnak a behajtások

Jóval kevesebb behajtást indítottak el idén, mint a korábbi években, de sajnos ennek nem az az oka, hogy kevesebb a tartozás, a hanem az, hogy ősszel teljesen új behajtási rendszer jön és ezért a hitelezők kivárnak, hogy mi jön, ami esetleg még kedvezőbb is lehet a számukra.


A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara
mellé rendelt miniszteri biztos azt reméli, hogy talán kicsit olcsóbbá is válhat a végrehajtás, de mindenképpen szakszerűbb és emberségesebb lesz az eljárás.

A cégek és a szolgáltatók most visszatartják
a behajtásokat és várják az új rendszert és az esetleges kiskapukat.Valószínűleg arra számítanak, hogy a jövőben átalakulhat a végrehajtás rendszere, a tervek szerint októberben kerül az Országgyűlés elé a végrehajtási törvény módosítása.
Évente több mint hatszázezer végrehajtási eljárás indul, és tavaly mintegy 880 milliárd forintnyi tartozás behajtása érdekében kellett intézkedni.
Szekér Judit miniszteri biztos hangsúlyozta: ezért is fontos, hogy a végrehajtói munka ne élethosszig tartó hitbizomány legyen. Az előterjesztés szerint a megbízatás hét évre szól majd, és utána ismét pályázniuk kell azoknak, akiknek a tevékenységével kapcsolatban kifogás merült fel. Az viszont újabb megmérettetés nélkül maradhat, aki jól teszi a dolgát, tehát nem érkezett panasz ellene – olvasható a lapban.
A társadalmi problémává vált devizahitelezés károsultjai kerülhettek elsősorban kapcsolatba a végrehajtási eljárással vagy a végrehajtóval az utóbbi években. Számos esetben hallhattuk, hogy néhány végrehajtó visszaélt a hatalmával, s jogtalanul semmizte ki az adóst. Ennek akar véget vetni az Igazságügyi Minisztérium