PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 15., szombat

KEZDŐDIK! A BANKOK ELENGEDIK A TARTOZÁST, VAGY EGY RÉSZÉT

KEZDŐDIK! A BANKOK ELENGEDIK A TARTOZÁST, VAGY EGY RÉSZÉT

KEZDŐDIK! A BANKOK ELENGEDIK A TARTOZÁST
A bankok mentik a menthetőt? Természetesen nagy kérdés az, hogy a “menthető” jogilag meddig lesz még az a bankok számára.


Egyre több átvert devizakárosult ismeri fel azt a tényt, hogy a pénzintézetek a szerződés megkötésekor nem tájékoztatták őket az úgynevezett devizaalapú hitelek valós kockázatáról. Sőt! A bankszövetség 2006-os hivatalos tanulmányában ennek éppen az ellenkezőjéről próbálta meggyőzni a Magyar lakosságot.
Sajnos sikerrel. A következményeket mára már a lakosság nagy része ismeri. 
Korábbi cikkünkben írtuk, hogy a pénzintézetek kedvezményes hitelkiváltást, és más “kedvezményeket” kínálnak – igaz, egyelőre még csak a nem fizető, vagy velük perben álló ügyfeleiknek. (A vidóban 3:25-től látható a Fehérvár Tv “devizahitelekkel” kapcsolatos felvétele.)
Itt nézheted meg a videót : http://www.civilkontroll.com/kezdodik-a-bankok-elengedik-a-tartozast-vagy-egy-reszet/
Forrás : www.civilkontroll.com
Devizahitel: sokan nem fogják megkapni az értesítőt
Az idei esztendő a pénzintézeteknél az elszámolások éve. Márciusban és áprilisban postázták a devizalapú hitellel kapcsolatos tájékoztatóleveleket, elszámolásokat. Mi várható mostanában? Az elszámolási törvénnyel kapcsolatos kérdéseinkre dr. Barkóczi Erzsébet, a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület szakértője válaszolt.

Nem postáznak mindenkinek

– Most következik a második hullám, ami sokkal kisebb lesz, mint az előző volt. Konkrétabban: augusztus 1. és szeptember 31. között kell a bankoknak postára adniuk az értesítőleveleket. Úgy tudjuk, nagyjából 3,5 millió elszámolási kötelezettséggel érintett forint-, és mintegy 16 900 ténylegesen devizában törlesztett hitelszerződésről lehet szó.
– A nagy számú szerződésekhez képest kevesebben kapnak majd elszámolási levelet, mivel egy új jogszabály szerint nem kell kiküldeni értesítőt azoknak, akiknek az esetében nem történt tisztességtelen kamat-, díj- vagy költségemelés, és a megállapodásuk szerződés szerinti teljesítéssel már megszűnt.
– Úgy tudom, hogy az említett 3 és fél millió szerződés jelentős része ilyen. Sok volt közöttük a rövid futamidejű, fix kamatozású is, melyek esetében nem történt egyoldalú kamatemelés – fejtegette dr. Barkóczi Erzsébet, majd rámutatott: mindez azt jelenti, hogy kevesebb pénz jár vissza.

Ahol tisztes volt az árfolyamrés

– Tavasszal nagyjából 740 milliárd forint volt a visszatérítés. Most ennek csak töredékére lehet számítani, hiszen itt nem merül fel a ­tisztességtelen árfolyamrés alkalmazása. „Mindössze” az egyoldalú kamat-, díj- vagy költségemelés tekinthető tisztességtelen eljárásnak a bankok, pénzintézetek részéről.
– Az is jellemző a most szóban forgó szerződéseknél, hogy jelentős részük fix kamatozású, rövid határidejű. Ilyenek például a jelzálog alapú személyi kölcsönök. Ezekben az esetekben sem történt egyoldalú kamatemelés, így nulla forint a tisztességtelenül felszámított összeg. Ennélfogva az ilyen konstrukcióban eladósodottak elszámolólevelet sem kapnak.

Tájékozódjunk és kérdezzünk!

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület szakértője hozzátette: ha valaki még ennél is részletesebb információkra kíváncsi az elszámolási törvénnyel kapcsolatban, bővebb információk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának honlapján ­(­www.felugyelet.mnb.hu) találhatók, de tájékozódhatnak a pénzintézetek honlapján is, az elszámolási és forintosítási információk menüpontban.
– Amennyiben további kérdéseik vannak, azokat az ugyfelszolgalat@mnb.hu e-mail címre, vagy az MNB központi levélcímére (H-1534 Budapest BKKP, Postafiók 777.) küldhetik el az érintettek, ahol a munkatársak segítenek – tájékoztatott dr. Barkóczi Erzsébet.
Forrás : palyazzteis.hu