PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 17., hétfő

Kinek jár az ingyenes ebéd az ovikban, bölcsikben?

Kinek jár az ingyenes ebéd az ovikban, bölcsikben?

Szeptembertől bővül a kör, íme a részletek.
Szeptembertől több óvodás és bölcsődés gyerek kaphat ingyenesen ételt. A Buksza a minisztériumi összefoglaló alapján összeszedte, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni.
Ingyen étkezésre jogosultak:


- a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyerekek,
- a tartós fogyatékossággal élő gyerekek,
- azok, akiknek a családjában legalább három gyerek él,
- azok az egészséges gyerekek, akiknek a családban élő testvére tartós fogyatékossággal él,
akiknek a nevelését elrendelte a gyámhatóság,
- azok, akiknek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 89 408 forintot (a minimálbér szja-val és járulékokkal csökkentett összegének 130 százalékát).
Az ingyenes étkezést elég az egyik szülőnek igényelnie. Emellett kérheti ezt a gyerek családba fogadó gyámja, valamint a bölcsődés vagy ovis gyerek nevelőszülője, illetve a gyermekotthonban nevelt gyerekek esetében a gyermekotthon vezetője.
Forrás : vs.hu