PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 14., péntek

Kötelező lehet a mindennapos éneklés az iskolákban?

Kötelező lehet a mindennapos éneklés az iskolákban?

Sikeres volt az Europa Cantat kórusfesztivál Pécsett – mondják a szervezők és a város vezetői. Úgy látták, hogy az elmúlt napokban a pécsiek többsége is jól szórakozott, a rengeteg külföldi pedig fellendítette a turizmust.
Látványos gálaműsorral zárult szombaton, Pécsen a 19. Europa Cantat nemzetközi kórustalálkozó. A 10 napig tartó fesztivál ideje alatt minden a zenéről szólt. A Zsolnay-negyedben mindennap közös éneklést tartottak, a művészek a megszokott színpadok mellett is, kertekben, udvarokban, de még a belvárosi házak erkélyein is zenéltek.


Az érdeklődők fejleszthették ének- és zenetudásukat is: több mint 40 műhelyt nyitottak, ahol a gregoriántól az afrikai dobok ritmusáig várták a közönséget, a vállalkozó kedvűek pedig még a beatbox, vagyis a szájdob technikáját is megtanulhatták.

Az Europa Cantat
1959-ben német és francia karnagyok kezdeményezésére jött létre. A háromévente megrendezendő programsorozatnak Pécs már nem először ad otthont, 1988-ban is a baranyai megyeszékhelyen tartották a kontinens legnagyobb kórusfesztiválját. Az idei rendezvényre a világ több mint negyven országából több mint négyezer énekes, karnagy, zeneszerző és zenei szakember érkezett. A kormány Pécs városával közösen egymillió euróval járult hozzá az Europa Cantat magyarországi megszervezéséhez.

Az emberi erőforrások minisztere a sikeres fesztivál után bejelentette, hogy a tárca tervei között szerepel a mindennapos éneklés bevezetése az iskolákban.
Balog Zoltán azt mondta, ez nem a tananyag növelését jelentené, mert azt inkább csökkenteni szeretnék, inkább egy olyan lelkületet vinnének az iskola életébe, amiből azok is profitálnak, akiknek nincs túlságosan jó hangjuk.
A következő Europa Cantatnak 2018-ban az észt főváros, Tallinn ad majd otthont.
Forrás : www.hirado.hu