PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 30., vasárnap

Lakhatási támogatás munkahelytől távol dolgozóknak

Lakhatási támogatás munkahelytől távol dolgozóknak

Lakhatási támogatást azok igényelhetnek, akik állandó lakóhelyüktől legalább 100 km-re vállalnak munkát, vagy az utazás legalább hat órát venne igénybe.
Az igénylés 2015. január 1-jétől érvényes feltételei:


  • minimum egy hónapja munkanélkülinek kell lennie az igénylőnek, azaz minimum 1 hónapja munkanélküliként van nyilvántartva a helyileg illetékes munkaügyi központban (korábban 3 hónap volt a feltétel);
  • a munkavégzés helyének legalább 100 kilométerre kell lennie a lakóhelyétől;
  • 12 hónapra lehet igénybe venni a támogatást (korábban 18 hónap volt);
  • a támogatás a teljes egy év alatt egy fix összegben lesz meghatározva (nem fog hathavonta csökkenni);
  • a támogatás összeg nem változik a tavalyihoz képest, ami azt jelenti, hogy a támogatás korábbi összegét most nem másfél év alatt, hanem 1 év alatt adják oda.
A támogatás egy ingatlanra nem lehet magasabb 100 ezer forintnál.
Ha ugyanabban az ingatlanban két közeli hozzátartozó lakik és mindketten megfelelnek a feltételeknek, akkor havi 150 ezer forintot kaphatnak maximum.3 vagy több ilyen személy együtt lakása esetén, akár 200 ezer forintos támogatás is megítélhető.
Mire költhető a támogatás: albérleti díj, víz-, csatorna-, villamos energia-, távfűtés-, gáz- és hulladékszállítási díj, valamint a közös költség.
A támogatás igényléséhez szükséges nyomtatványokat az igénylő lakóhelyén területileg illetékes munkaügyi központban lehet kérni, a kitöltött nyomtatványokat szintén ide kell benyújtani, 30 napon belül bírálja el a Munkaügyi központ a kérelmet.
Amennyiben pozitív elbírásban részesül az igénylő a munkaügyi központ egy keretszerződést köt vele, amely tartalmazza a jogosult kötelezettségeit és jogait és azokat az eseteket, amelyekben megszüntethetik a folyósítást. A támogatás nem csak a bérleti díj kifizetésére használható fel, hanem közüzemi díjak kiegyenlítésére is.
További részletes információ és link a jogszabályhoz itt található: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=ak_tamogatasok_lakhatasitamogatas
Forrás : http://www.igylakunk.hu/